Zabava

Video: Zeničanin Ivan Jelić briljirao u Zagrebu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mala dvorana Lisinskog U Zagrebu nedavno je ugostila mladog akademskog pjevača Ivana Jelića koji se zagrebačkoj publici predstavio po prvi put svojim osebujnim projektom EthnoRemake. Dovoljno je reći da je Mala dvorana Lisinskog bila prepuna pozitivnih emocija i vrhunskog muzičkog doživljaja. Pravi zagrebački bingo. Koncert ETNOREMAKE uveličali su izvrsni BlueWorld Orchestar, klapa Leggiero, zagrebački miljenici Folk Fingers Trio te specijalna gošća, violončelistica Ana Rucner s kojom je predstavio novu glazbenu suradnju i spot uz pjesmu“To je bila ljubav” iz filma “Cigani lete u nebo”, Martyna Nersesyana. Ivan Jelić, mladi Zeničanin, jedan je od najuspješnijih solista Muzičke akademije u Zagrebu, na odsjeku solo pjevanja, u klasi prof. Martine Zadro.

Jedan je od onih izvođača od kojih zastaje dah, nakon čije se svake izvedbe više nema što dodati. Vrhunskim izvedbama pažljivo odabranih pjesama Jelić uz vrhunski BlueWorld Orchestar koji broji 5 akademski obrazovanih virtuoza vrlo precizno kroji muzičku priču koja niti u jednom trenutku ne popušta. Kreativnost interpretacija, izuzetan talenat za komunikaciju s publikom i kamerom te osebujnost muzičara BlueWorld Orchestar u komunikaciji s prostorom i publikom, naročito kroz solo dionice više su od onog što je publika mogla poželjeti. Pokazatelj Jelićeve kvalitete svakako je i suradnja sa svjetski poznatim virtuozom na lutnji, Edinom Karamazovim, no nakon zagrebačkog koncerta i ovog izboga gostiju nema se više što dokazivati. Ivan Jelić visoko je dignuo ljestvicu na glazbenoj sceni jasno dokazujući da muzičko obrazovanje publika itekako prepoznaje.

11853794 703095363157581 101566317 n

Zagrebački Folk Fingers Trio koji su ovom prilikom gostovali s dvjema izvedbama u sastavu Ivan Marojević (prim, bassprim, gitara) Luka Ivoš (gitara, klavir, vokal) Demian Luburić (mandolina, gitara, prim, bassprim, violina) čine trio koji Zagrepčani već jako dobro poznaju što s raznih gostovanja, što s live izvedbi na zagrebačkim ulicama. Stoga oduševljenje publike pojavom Folk Fingersa nije iznenađujuće. Kako se radi o izuzetno nadarenim mladim muzičarima koji svoj muzički izričaj temelje na originalnim aranžmanima i visokom umjetničkom dosegu, suradnja s Ivanom Jelićem nastala na spontanom susretu upravo kroz glazbu sasvim je logična i opravdana. Slučajan susret otvorio je vrata izvrsnoj suradnji a publika je i u ovom slučaju na dobitku.

11857581 703094259824358 521470434 n

Teško je opisati što se sve ispreplitalo tijekom ove izuzetne glazbene večeri nadahnute odličnim izborom naslova i sasvim različitim a pažljivo ukomponiranim gostima. Ana Rucner dala je svoje, neobuzdanu energiju i strast, time je promocija spota i pjesme “To je bila ljubav” iz filma “Cigani lete u nebo” dobila novu dimenziju. Klapa Leggiero maksimalno je odradila poetiku odabranih izvedbi a ono što je zagrebačkoj publici pružio BlueWorld Orchestar teško se može izraziti riječima. Večer za pamćenje, ne samo s razine izuzetne atmosfere koju su glazbenici upriličili već i činjenica da apsolutna profesionalnost znanjem pretočena u ležernost izvedbe ima svoj primat kod publike.

foto: Ladislav Furač/ tekst: Andrea Štalcar Furač (Ka.Urbani)

Pjesmu ‘To je bila ljubav’ iz filma ‘Cigani lete u nebo’ Martyna Nersesyana aranžirao je posebno za ovu priliku Hrvoje Grčević, pogodivši kako je prilagoditi Ani Rucner i Ivanu Jeliću, a režiju spota potpisuje Dario Godič. Spot ‘To je bila ljubav’ sniman je u prekrasnom ambijentu smaragdne dvorane hotela Esplanade, a Ana Rucner i Ivan Jelić pokazali su vrhunske vokalne mogućnosti, stvorivši odličnu kemiju koju su s puno emocija prenijeli i u samu pjesmu. Poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner i mladi akademski pjevač Ivan Jelić po prvi put javnosti predstavljaju svoju zajedničku saradnju i spot ‘To je bila ljubav’. U ovom spotu prepunom emocija Ana Rucner ima i pjevačke dionice, u kojima je pokazala da jednako uspješno pliva i u pjevačkim vodama, dok je Ivan Jelić najavio da je spreman svojim jedinstvenim glasovnim mogućnostima osvojiti hrvatsku muzičku scenu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno