Košarka

VIDEO: Zeničanin Anes Podojak izveo nesvakidašnji potez na utakmici Prvenstva BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 3. kola Prvenstva BiH u Žepču igran je derbi susret u kojem su snage odmjerile ekipe KK Orlovik Nansi i KK Bosna Meridianbet.

U sjajnoj košarkaškoj predstavi u dvorani KŠC “Don Bosco” u Žepču bolje su se snašli domaćini i na kraju slavili 99:92.

Orlovik nakon ove pobjede u svojoj prvoj domaćoj utakmici ove sezona se nalazi na omjeru 3:0 i sjajno igra u svojoj prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja.

Ipak, ovaj susret osim zaista sjajne košarke obilježio je i jedan nesvakidašnji potez igrača KK Orlovik Nansi, Anesa Podojka.

Podojak je u driblingu i pokušaju da se probije do koša Bosne, prošao kroz noge Harisu Ćurevcu i završio prodor poenima.

Podojak je inače rođeni Zeničanin, a karijeru je počeo u OKK Abeceda nakon čega je u seniorskoj košarci branio boje OKK Čelik, Komarno (Slovačka) i KK Zrinjski Mostar.

Od ove sezone je član novog premijerligaša ekipe KK Orlovik Nansi i u dosadašnje tri utakmice bilježi sjajnih 30 poena u prosjeku. Na utakmici protiv Bosne ubilježio je 23 poena.

Kako je taj potez izgledao pogledajte u videozapisu:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno