Zenica

Video: Zenica za Srebrenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GRAD ZENICA _ Šetnja za Srebrenicu  Asocijacija mladih SDA Zenica inicirala i organizovala je mirnu šetnju u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. 20 godina od genocida u Srebrenici, je povod da se na dostojanstven način prisjetimo nevino ubijenih beba, djece, dječaka, djevojčica, djevojaka, momaka, očeva, majki, muževa, supruga, braće, sestara, kćeri i sinova Srebrenice, ali i svih ubijenih Bošnjaka u ratu 1992-1995. Pogledajte 20-minutni video. Zeničani i Zeničanke su pozvani da se 11. jula 2015. godine na spomen- obilježju Kameni spavač okupe i priključe “Šetnji za Srebrenicu”.
Kolona od nekoliko hiljada naših sugrađana, obučenih u bijelo, koji su nosili cvijet Srebrenice i naljepnicu sa brojem 8372… na grudima, u tišini, dostojanstveno,vkrenula je u mirnu šetnju tačno u 11 sati. Rijeka ljudi kretala se iza transparenta sa nazivom Šetnja za Srebrenicu kojeg su nosili mladi našega Grada.
Rame uz rame, i djeca i omladina, majke i očevi, i dide i nene, tužno i ponosno koračali su za Srebreničane. Ujedinjeni u svom bolu i saosjećanju odavali su počast žrtvama genocida.
Ono što če te primijetiti je da su se naš brojni sugrađani koji su bili u prolazu, vidjeli impresivnu kolonu i jednostavno se priključili Šetnji za Srebrenicu. Nakon 40 minuta šetnje kolona je stigla na mjesto odakle je i krenula, na spomen- obilježje Kameni spavač, simbol poginulih i stradalih naših sugrađana.
Brojne delegacije položile su cvijeće, odale počast i proučile Fatihu. Hafiz Fahir ef. Arnaut proučio je dovu za dušu mučki ubijenih Srebreničana i svih šehida Armije Republike BiH.
Građani su se razišli u tišini, onako kako su se i okupili, sa željom da se nikada i nikome ne ponovi Srebrenica.

Video: Rizah Halilkadić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno