Zenica

VIDEO: Zenica – Poskupio taksi, uskoro i javni prijevoz

Podijeli ovu vijest:

Nezapamćene cijene naftnih derivata u Bosni i Hercegovini razlog su i za brojna druga poskupljenja koja osjete građani.

Javni prijevoz u Zenici od 1. marta je skuplji, barem kada se govori o taksi uslugama, dok bi u narednom periodu trebale poskupjeti i usluge linijskog autobuskog prijevoza, piše Federalna.ba.

Podsjetimo, u istom gradu je nedavno JU “Predškolski odgoj i obrazovanje” Zenica uvećala cijene svojih usluga, koje se primjenjuju od 1. marta, potvrdila je Feni direktorica te ustanove Jasmina Gasal.

PROČITAJTE I:   Predstavnici VSTV i EU obišli radove na izgradnji novog dijela zgrade Općinskog suda u Zenici

Odluku je, uz prethodnu saglasnost osnivača Grada Zenica, donio Upravni odbor JU POiO. Na nepopularan potez uvećanja cijene usluga odlučili su se “zbog evidentnog rasta cijena prehrambenih artikala i režija“.

Tako će participiraja roditelja za cjelodnevni boravak jasličke i vrtićke djece (10,5 sati) biti uvećana sa 180 na 200 KM; za poludnevni boravak (pet sati) sa 140 na 160 KM, dok će cjelodnevni boravak u vrtiću „Pčelica“, gdje djeca mogu ostati do 13 sati, iznositi 230 KM. Program “Leptir”, boravak po 2,5 sata dva puta sedmično, po novom će cjenovniku koštati 50 KM.

PROČITAJTE I:   ZDK: Uplaćene stipendije Ministarstva za obrazovanje, iznosi 750 i 1.500 KM

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno