Rukomet

Video: Zenica domaćin turnira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici će sutra početi 5. Rukometni spektakl, jedan od najvećih rukometnih događaja koji će ugostiti oko 600 perspektivnih igrača iz zemlje i regiona. Ovaj sportski događaj organizuje Škola rukometa „Čelik junior“ iz Zenice. Asmir Mujaković, jedan od članova Organizacionog odbora turnira, govorio je o samoj organizaciji turnira.

„Turnir je prozvan od strane ekipa rukometnim spektaklom i okuplja klubove iz bivše Jugoslavije. Prošle godine je učešće uzelo oko 700 rukometaša, a i ove godine će ih biti između šest i sedam stotina i 28 ekipa. Ekipe koje će učestvovati dolaze iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i naravno, Bosne i Hercegovine. Takmičenje počinje od osam sati sutra ujutro, a prva utakmica će se igrati između Škole rukometa ‘Čelik junior’ i RK ‘Maglaj’ u kategoriji dječaka 2002. godište i mlađi. Utakmice će suditi sudije sa EHF licencom i sudije koje sude u najvišim rangovima takmičenja u Bosni i Hercegovini“, rekao je Mujaković.

Turnir, prema riječima Vladimira Zeljke, jednog od članova Organizacionog odbora, ima za cilj da učešće uzme što veći broj mladih rukometaša, a uvedena je i jedna nova kategorija, seniora.

„Idemo u četiri kategorije, po godištima su to 1998., 2000., 2002. i mlađi te seniori. Osim takmičarskog dijela, igrat će se i jedna revijalna utakmica između veterana ‘Čelika’ i rukometaša ‘Sloge’ iz Gornjeg Vakufa. Pomoć u organizaciji turnira i dizanja na viši nivo pružio nam je i Grad Zenica, JP Gradska Arena Zenica te JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata. Obećavam dobru borbu naših selekcija koje učestvuju u svim kategorijama i nadamo se dobrim rezultatima, pojedinačnim i ekipnim Škole rukometa ‘Čelik junior’“, rekao je Zeljko.

Nermin Abuš, član Organizacionog odbora, najavio je i dva iznenađenja na turniru.

„Na turnir dolaze i prošlogodišnji pobjednici, ekipa ‘Metlike’ iz Slovenije, a dobili smo i obećanje da će nam doći i jedna nova ekipa Đakova. Osim toga, pripremili smo i dva iznenađenja na otvaranju turnira, ali o tome više u subotu. Osim mladih sudijskih parova sa EHF licencom, ove godine imamo i dva ženska sudijska para i kao jedan vid promocije“, rekao je Abuš.

Harun Hodžić, član kadetske ekipe Škole rukometa „Čelik junior“, rekao je kako se nada dobrim rezultatima na ovom turniru.

„Nadamo se pozitivnom rezultatu na ovom turniru, jer smo na dosadašnjim turnirima pokazali da možemo uvijek bolje i nadam se da ćemo opravdati očekivanja pred domaćom publikom. Naša selekcija je spremna jer smo zaista vrijedno radili sa našim trenerima i mislim da možemo ostvariti dobar rezultat sa ovom spremnošću za turnir“, rekao je Hodžić.

Ulaz je slobodan za sve posjetioce, a utakmice će se igrati u dvoranama na Bilimišću te u Areni Zenica gdje će se u nedjelju igrati najbitnije utakmice koje će odrediti pobjednika 5. Rukometnog spektakla. Turnir traje od petka, 9.1.2015. godine do nedjelje, 11.1.2015. godine.

dolazak rukometasa turnir zenica

POGLEDAJTE IZJAVE trenera gostujućih ekipa po dolasku u Zenicu. Ekipe su stigle oko 17:30 te su se smjestile. Riječ je o ekipama Nexe iz Hrvatske i Bijelo Polje Crna Gora. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno