Info

VIDEO: ZDK – Poziv na masovno vakcinisanje protiv sezonske gripe

Na području ZDK-a trenutno je aktivno oko 400 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Iz Kriznog štaba zdravstva naglašavaju da su nakon analiza i praćenja proteklih mjeseci zadovoljni, jer nije bilo ekstremnih situacija gdje nisu mogli udovoljiti zdravstvenim kapacitetima.

S obzirom na to da već od oktobra počinje sezona gripe, ali i drugih zaraznih bolesti uzrokovanih virusima, potrebno je izvršiti masovnije vakcinisanje kako bi se spriječilo narušavanje trenutne epidemiološke situacije i kolaps zdravstvenog sistema. Pogledajte izjave iz resornog ministarstva i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

tekst i video: federalna.ba

ZDK: Poziv na masovno vakcinisanje protiv sezonske gripe

Na području ZDK-a trenutno je aktivno oko 400 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Iz Kriznog štaba zdravstva naglašavaju da su nakon analiza i praćenja proteklih mjeseci zadovoljni, jer nije bilo ekstremnih situacija gdje nisu mogli udovoljiti zdravstvenim kapacitetima. S obzirom na to da već od oktobra počinje sezona gripe, ali i drugih zaraznih bolesti uzrokovanih virusima, potrebno je izvršiti masovnije vakcinisanje kako bi se spriječilo narušavanje trenutne epidemiološke situacije i kolaps zdravstvenog sistema. www.federalna.ba/bhs/vijest/333979

Gepostet von federalna.ba am Mittwoch, 16. September 2020

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem