Zenica

VIDEO: Završeni radovi na prvim kilometrima zeničke zaobilaznice

VIDEO: Završeni radovi na prvim kilometrima zeničke zaobilaznice – Dionica kojom budući autoput A1 zaobilazi Grad Zenicu, odnosno poddionica Drivuša – Klopče – Donja Gračanica, u posljednje dvije godine najveće je gradilište na trasi Koridora 5-C. Završeni su radovi na prvoj poddionici, dok su radovi na drugoj posljednjih mjeseci pojačani.

Detaljnije u prilogu reportera BHRT-a Haruna Bošnjaka.

Završeni su svi radovi na prvim kilometrima zeničke zaobilaznice na budućem Koridoru 5-C, odnosno poddionici Drivuša – Klopče.

U nastavku zaobilaznice, na drugoj poddionici Klopče – Donja Gračanica, izvođači su suočeni s brojnim problemima i izazovima koji su u najvećoj mjeri uzrokovani izuzetno lošom geološko-morfološkom konfiguracijom tla.

Trenutno je na gradilištu poddionice Klopče – Donja Gračanica angažovano 500 radnika. Dionicu karakteriše veliki broj građevinskih objekata, a jedan od najzahtjevnijih ne samo na zeničkoj zaobilaznici nego na cijeloj trasi budućeg Koridora 5-C, je vijadukt Babina rijeka.

Vijadukt Babina rijeka se dalje veže za vijadukt Pehare, zatim slijedi tunel i vijadukt Ričice, te tunel Pečuj.

BHRT

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem