Zenica

Muzej grada Zenice: Projekat WBF – priče o vladarkama iz srednjeg vijeka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muzej grada Zenice: Projekat WBF – priče o vladarkama iz srednjeg vijeka – Projekat WBF je posvećen vladarkama iz srednjeg vijeka Mari Crnojević, Katarini Kosača i Milici Hrebeljanović, koje historijski i kulturološki povezuju region”. Partneri Muzeja grada Zenice su Lokalni Javni emiter Bijelo Polje i Narodni muzej Valjevo.

Uvjet za autore je da priče nisu ranije objavljivane. Jedan autor može poslati jednu priču koja će biti anonimno ocijenjena od strane međunarodnog žirija, koga čine istaknuti književnici i predstavnici partnerskih festivala iz regiona.

Priče mogu biti na crnogorskom, srpskom, hrvatskom ili bosanskom jeziku, dužine od 3 do 8 stranica, a krajnji rok za slanje je 30. juli na adresu [email protected].

Planirano je da zbirku odabranih priča predstavimo na dan potpisivanja povelje Kulina Bana, 29. avgusta 2019.

Propozicije konkursa:

1.Na konkurs se mogu slati samo neobjavljene priče o tri vladarke iz srednjeg vijeka, Mara Crnojević, Katarina Kosača i Milica Hrebeljanović, koje historijski i kulturološki povezuju Crnu Goru, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu;

2.Potrebno je da se radnja odnosi na jednu ili više pomenutih vladarki, a može se odvijati u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti;

3.Priče mogu biti na bosanskom, crnogorskom, srpskom, hrvatskom jeziku, dužine od 3 do 8 kartica;

4.Tekst treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu [email protected] i to u Word-u (font Arial, veličina 12) sa naslovom, imenom i prezimenom autora/autorke, kratkom biografijom (do 300 riječi) i kontakt podacima;

5.Jedan autor/autorka može poslati samo jednu do sada neobjavljenu priču u bilo kojoj formi za čije autorstvo odgovara;

6.Krajnji rok za slanje priča je 30. juli. .2019. godine;

7.Odabrane priče se ne honorarišu i ne dodeljuju se nagrade za najbolju;

8.Izbor pristiglih priča će obaviti međunarodni žiri, dok će rezultati biti objavljeni prije održavanja festivala;

9.Odabrane priče će biti objavljene u zbirci “Tri kraljice“ koja će premijerno biti predstavljena na u okviru istoimenog programa, srednjevjekovnog festival u tvrđavi Vranduk kod Zenice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno