Zenica

VIDEO X3: Institut za zdravlje i sigurnost hrane i prijatelji obilježavaju Dan osoba sa Down sindromom

NK Čelik i Institut za zdravlje i sigurnost hrane obilježavaju Dan osoba sa Down sindromom
NK Čelik i Institut za zdravlje i sigurnost hrane obilježavaju Dan osoba sa Down sindromom
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO X3: Institut za zdravlje i sigurnost hrane i prijatelji obilježavaju Dan osoba sa Down sindromom – Institut za zdravlje i sigurnost hrane obilježit će Svjetski dan osoba sa Down sindromom u saradnji sa nogometnim klubom Čelik, s ciljem skretanja pažnje javnosti na potrebu zaštite takve djece i osoba koje su još diskriminirane i često suočene sa predrasudama. Svjetski simbol ovog dana su šarene ili različite čarape.

Pogledajte slideshow sa aktivnostima i fotosima osoba sa Down sindromom.

U subotu, 18.03.2017. godine u 15:00 sati. igra se utakmica NK Čelik-FK Mladost. Fudbaleri će na stadion izaći zajedno sa djecom sa Down sindromom te u šarenim čarapama.

Pogledajte izjavu dr. Elme Kuduzović, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, datu danas na press konferenciji NK Čelik.

Također, predstavnici Unije studenata i studenti Univerziteta u Zenici vršit će distribuciju zdravstveno-odgojnog materijala na fakultetima, a na nogama će imati šarene čarape.

Potrebe djece sa Down sindromom jednake su potrebama njihovih vršnjaka, i oni žele da se igraju i druže, idu u školu, ali trebaju dodatnu brigu da bi se za svakog od njih omogućilo postizanje najvišeg stepena samostalnosti i socijalne integracije.

Obratite pažnju i prihvatite osobe sa Down sindromom i njihovu savršenost na malo drukčiji način, jer su to osobe koje uz podršku i rad mogu postići puno. Zato, pružimo im ruku i pomozimo da istraže svoje mogućnosti.
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Pogledajte film o osobama sa Down sindromom

Služba za školsku higijenu
Virtuelni centar za promociju zdravlja i prevenciju

INSTITUT ZA ZDRAVLJE I SIGURNOST HRANE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno