Biznis

VIDEO X2+FOTO: Hitni SMS – novi segment elektronskog dnevnika Savremenog školskog internet portala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO X2+FOTO: Hitni SMS – novi segment elektronskog dnevnika Savremenog školskog internet portala – Danas je u multimedijalnoj sali Osnovne škole Miroslav Krleža u Zenici prezentirana usluga “Hitni SMS” kao dio elektronskog dnevnika Savremenog školskog internet portala (SŠIP).

Riječ je o mogućnosti zahvaljući kojoj uprava škole može dostaviti hitna obavještenja putem SMS poruka u urgentnim i nepredvidivim situacijama. Ova usluga omogućuje direktno informiranje roditelja u bilo koje vrijeme putem SMS poruka. Troškove slanja hitnih SMS poruka finansirat će kompanija PORT koja je i realizirala ovu aplikaciju.

Predstavnik kompanije PORT iz Zenice koja je razvila ovaj sistem, mr. el. Miralem Mehić iznio je tehničke detalje realizacije te demonstrirao navedenu SMS uslugu.

“U prethodnom periodu su na području Zenice zabilježeni prekidi nastave zbog prekomjernog zagađenja zraka, problema s grijanjem, ali nažalost i nekih drugih tragičnih okolnosti. Prepoznali smo potrebu za ovom uslugom za koju vjerujemo da će olakšati komunikaciju, pogotovo u nekim kriznim i vanrednim situacijama. Sistem generira i email obavještenja, ali s obzirom na veliku rasprostranjenost mobilnih uređaja, slanje SMS poruka daje konkretnije rezultate. Hitni SMS predstavlja nadogradnju postojećeg sistema, te je ova usluga podržana prema svim mobilnim operaterima u Bosni i Hercegovini. Iskreno se nadamo da će ovakvi sistemi biti svakodnevica u svim obrazovnim institucijama”, naglasio je Mehić, kreator prvog elektronskog dnevnika u BiH, koji se već osam godina koristi u nekim školama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Nakon procesa testiranja SŠIP portala u proteklom polugodištu, Osnovna škola Miroslav Krleža je treća škola s područja Zenice koja će aktivno koristiti SŠIP portal koji uključuje i elektronski dnevnik.

Direktor Škole Murat Spahić izrazio je zadovoljstvo rezultatima i kvalitetom aplikacije koja je testirana u prethodnom periodu te je istaknuo da se uvođenjem SMS usluga znatno unapređuje komunikacija između roditelja, učenika i profesora što je itekako važna stavka u odgojno-obrazovnom procesu.

Elektronski dnevnik je jedan od gradivnih elemenata SŠIP portala kojeg također čine elektronska biblioteka, moduli za printanje školskih dokumenata, multimedijalne galerije, komunikacijski moduli, statistički moduli i sl. Ovaj sistem je osam godina u aktivnoj upotrebi a sada je već realiziran u pet obrazovnih ustanova s područja Zenice i Sarajeva. Do sada je u SŠIP uneseno više od 160 hiljada ocjena, 70 hiljada izostanaka, te je roditeljima dostavljeno preko 30 hiljada SMS poruka i 150 hiljada email obavještenja.

Elektronski dnevnik je jedna od gradivnih elemenata SŠIP portala kojeg također čine elektronska biblioteka, moduli za printanje školskih dokumenata, multimedijalne galerije, komunikacijski moduli, statistički moduli i sl. SŠIP je 8 godina u aktivnoj upotrebi a sada je već realiziran u pet obrazovnih ustanova sa područja Zenice i Sarajeva. Do sada je u SŠIP uneseno više od 160 hiljada ocjena, 70 hiljada izostanaka, te je roditeljima dostavljeno preko 30 hiljada SMS poruka i 150 hiljada email obavještenja.

Dodatne informacije:

  • SŠIP se koristi i u osnovnim i srednjim školama, ali i u predškolskim ustanovama.
  • SŠIP je u primjeni u Srednjoj muzičkoj školi (SMŠ) Zenica od školske 2009/2010 godine, a već 2010/2011 ostvarena najveća srednja ocjena u historiji ove škole. Iste godine u ovoj školi je zabilježen najmanji broj izostanaka u ZDK.
  • SŠIP se koristi i na tablet i mobilnim uređajima od 2012/2013 šk. godine.

Više informacija dostupno na: www.ssipproject.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno