Biznis

VIDEO: Vlasti se moraju hitno uključiti u rješavanje ArcelorMittala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Vlasti se moraju hitno uključiti u rješavanje ArcelorMittala – Još jedan krug razgovora o sudbini radnika Arcelor Mittala i u Zenici i u Prijedoru završen je bez rezultata jer se u rješavanje problema moraju uključiti najviši nivoi vlasti, zaključeno je na sastanku u Zenici na kojem su učestvovali sindikati i zeničke i prijedorske kompanije, ali i Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.

Detalje donosi reporter BHRT-a Harun Bošnjak.

Iz kompanije je prije nekoliko dana najavljeno da će, zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru, ArcelorMittal Prijedor smanjiti proizvodnju željezne rude sa 1,5 na 1,0 milion tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom periodu.

ArcelorMittal Zenica, kao jedini kupac ArcelorMittal Prijedor, umjesto toga će uvoziti dodatnu količinu željezne rude od dobavljača van Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će novi plan biti u primjeni počevši od 1. septembra ove godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno