Biznis

Premijer Ganić u IZ Ozrakovići: Privrednici ne smiju trpjeti posljedice – investicija treba biti što prije realizovana

edf
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer Ganić u IZ Ozrakovići: Privrednici ne smiju trpjeti posljedice – investicija treba biti što prije realizovana – Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona koju su činili premijer Mirza Ganić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak, te direktor Kantonalne direkcije za ceste Refik Zeković, održala je danas sastanak sa privrednicima čije su firme smještene u Industrijskoj zoni Ozrakovići u Visokom, te predstavnicima izvođača radova i nadzornog organa na izgradnji glavnog puta kroz ovu industrijsku zonu koju najvećim dijelom finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Sastanak je organiziran nakon što su se privrednici nedavno požalili premijeru Ganiću da izgradnja prve dionice puta u dužini oko 400 metara traje isuviše dugo te da zbog otežanog saobraćaja trpe štetu.

Konstatirano je da je izgradnja dionice jednim dijelom usporena zbog nepovoljnih vremenskih prilika i nedovoljne sinhronizacije poslova. Konzorcij firmi “Trgošped” Kakanj i “Mušinbegović gradnja” Visoko uveden je u posao 18. marta, a drugi izvođač se namjerava uvesti u posao tek iduće sedmice.

“Nismo ovdje došli radi vlastite promocije, nego da pokušamo riješiti problem jer u Industrijskoj zoni Ozrakovići radi oko 1.100 ljudi. Privrednici ne smiju trpjeti nikakve posljedice i moramo poduzeti sve da investicija bude u što kraćem roku realizovana. Doprinos u realizaciji projekta, obzirom da je u isti uključena saradnja različitih nivoa vlasti, mjeri se iznosom finansiranja i svakom pripada onolika zasluga koliko učestvuje. Svi imamo samo jedan cilj, a to je zadovoljstvo naših građana”, kazao je premijer Ganić.

Vrijednost radova na izgradnji prve dionice puta je 624.364,23 KM, od čega je 424.364,23 KM osigurala Direkcija za ceste ZDK, a 200.000,00 KM su sredstva Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, dok je Općina Visoko za izgradnju vodovoda obezbjedila 200.000,00 KM. Pored toga, Ministarstvo privrede ZDK izdvojilo je 97.500,00 KM na ime troškova organizacije i izgradnje Industrijske zone Ozrakovići.

Direktor Direkcije za ceste Refik Zeković zadužen je da preuzme koordinaciju između dva investitora i izvođača radova, kako se ne bi gubilo dragocjeno vrijeme u građevinskoj sezoni. Zaključeno je da se navedena trasa pusti u saobraćaj čim budu završeni nasipni radovi te da se učine dodatni napori kako bi se ispoštovao rok za završetak radova koji je, prema ugovoru, planiran za sredinu jula.

Press služba ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno