Politika

VIDEO: Vlada ZDK usvojila prijedlog budžeta za 2021.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj sjednici utvrdila i u skupštinsku proceduru uputila Prijedlog budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2021. godinu, kojim su planirani prihodi u iznosu od 401.266.000,00 KM. U odnosu na prošlogodišnji, budžet je veći za 2 posto.

– Povećanje se najvećim dijelom odnosi na povećanje izdvajanja za sektor zdravstva gdje smo za borbu protiv virusa Covid-19 opredijelili ukupno 9 miliona KM. Također, povećan je i budžet Ministarstva za boračka pitanja radi implementacije u punom kapacitetu Uredbe o novčanoj egzistencijalnoj naknadi za demobilisane borce – rekao je ministar finansija Josip Lovrić.

Planirani prihodi manji su za 17 posto u odnosu na prošlu godinu, zbog negativnih posljedica pandemije koronavirusa, tako da se očekuje pomoć sa viših nivoa vlasti.

– Nadam se da će doći do realizacije pomoći sa višeg nivoa, jer bez te pomoći zaista će biti teško izvršiti budžet na nivou koji je planiran – rekao je Lovrić.

Naglasio je da je Vlada poduzela sve korake kako bi se smanjili rashodi u budžetu. Materijalni troškovi smanjeni su za 10 posto, nisu planirani značajniji kapitalni transferi i ulaganja, dok će se namjenska sredstva trošiti u skladu sa važećim propisima.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno