Politika

VIDEO: Vlada ZDK izdvojila 470.000 KM za podršku medijima i projekte nevladinih organizacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori sa 124 aplikanta kojima su putem javnog poziva odobrena sredstva za finansiranje njihovih projekata, a za koje je sa pozicije Ureda premijera izdvojeno 470.000 KM.

Radi se o projektima medija, sportskih kolektiva, udruženja iz oblasti kulture, kao i projektima obilježavanja značajnih datuma za ovaj kanton.

– Najniži iznos ove godine koji je predviđen pozivom je 500 KM, a najviši 15.000 KM. Nijedno udruženje koje je ispunilo formalne uslove nije odbijeno i dodijeljen im je određeni iznos, u odnosu na opis projekta i traženi iznos koji je naveden u aplikaciji – rekao je premijer Nezir Pivić.

Naglasio je da je svjestan da odobreni iznosi nisu dovoljni za zadovoljenje svih finansijskih potreba za realizaciju projekata za koje su aplikanti aplicirali, ali da se ovom podrškom žele podržati aktivnosti koje su značajne za građane, a kroz podršku rada medija doprinijeti informisanju građana o radu institucija ovog kantona.

Zeničko-dobojski kanton nema svoju radio-televiziju pa se informacije o radu i aktivnostima institucija koje objavljuje Press služba plasiraju posredstvom lokalnih radio-televizija, portala i štampe.

Premijer Pivić je najavio skoro raspisivanje drugog javnog poziva, za koji su rebalansom budžeta osigurana sredstva u iznosu od 170.000 KM, a na koji će se moći prijaviti isključivo udruženja, mediji ili organizacije koje iz nekog razloga nisu dobile podršku ili eventualno nisu aplicirale na prvi javni poziv.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno