Nogomet

VIDEO: Uz veliku podršku s tribina uvjeren sam u pobjedu i plasman u Prvu ligu FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u nedjelju igraju utakmicu sezone. Zeničani će u drugoj utakmici doigravanja za ulazak u 1.ligu FBiH dočekati tim Klisa, nakon što je prvi duel u Konjicu završen bez pobjednika 1:1.

U Zenici vlada opšta mobilizacija pred meč, koji se u nedjelju od 19 sati igra na Bilinom polju, a rukovodstvo kluba za ovu utakmicu je odlučilo da će otvoriti sve četiri strane stadiona.

Sigurno da se očekuje spektakl u Zenici, a toga mišljenja je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak, sa kojim smo razgovarali o utakmici u Konjicu, pripremama za meč u nedjelju, podršci navijača…

Osvrnuli smo se za početak na prvu utakmicu odigranu u Konjicu, gdje je rezultat bio 1:1

„Prije svega zahvaljujem se našim navijačima, koji su uprkos zabrani stigli u velikom broju u Konjic i dali nam fantastičnu podršku. Žao mi je što nismo ostvarili pobjedu, ali bez obzira na rezultat na kraju 1:1, utakmica je mogla otići i u jednom, ali i u drugom smjeru. Dokazalo se da nikoga ne smijemo ni podcijeniti i precijeniti, ozbiljno smo ušli u utakmicu, imali terensku nadmoć, imali posjed lopte, napravili četiri stopostotne šanse, ali nakon greške naše zadnje linije primili smo gol. Srećom minutu kasnije nakon još jedne greške naše zadnje linije, spasio nas je naš golman Durmo sjajnom intervencijom i onda smo u drugom poluvremenu uz dogovor u svlačionici smirili smo glavu i postigli smo gol, nažalost nismo uspjeli još jedan“.

Kako vam se čini ekipa Klisa, čini se dosta tvrda ekipa, koja koristi svaku grešku protivnika?

„Mi smo dobro skautirali Klis, znali smo njihove dobre i loše strane našeg protivnika. Nismo ispoštovali neke stvari koje smo se dogovorili, ali nadam se da ćemo to ispraviti u nedjelju. Klis je dobra ekipa, dobro posložena, posebno su opasni u kontranapadima. Dosta su rizikovali u nekim situacijama i znamo šta nas očekuje u uzvratu. Ovom prilikom izazivam svoje igrače u nedjelju da se pokažu u pravom svijetu i da dokažemo da zaslužujemo plasman u viši rang“.

U nedjelju se očekuje veliki broj navijača na Bilinom polju, sigurno da će kod mladih igrača trebati raditi na psihološkoj pripremi za ovu utakmicu?

„Nije im sigurno jednostavno igrati ove utakmice, koje nisu imali priliku da se susreću sa ovakim utakmicama. U nekim prijašnjim utakmicama protiv ekipa iz višeg ranga položili smo ispite i poprilično smo dobro izgledali na terenu. Smatram da je ova ekipa spremna sigurno za veće domete, ali moramo ostati smirene glave, ne smije nas ponijeti zeničko „ludilo“, samo svoj kvalitete možemo pokazati ako se budemo borili za svoj grb jako i dostojanstveno, ali pored srca moramo sigurno uključiti i glavu i da se be nagradimo za odličnu sezonu koja je iza nas“.

Jedna utakmica stala je u cijelu sezonu, samo jedan poraz u posljednjih skoro 300 dana, kako igrale pripremiti za meč koji odlučuje kako će se završiti ova sezona?

„Fantastično za mene makar zvuči, a vjerujem i za igrače da nas još jedna utakmica na domaćem terenu dijeli od našeg cilja. Svjesni smo koje smo greške napravili u prvoj utakmici i odlučni smo da ih ispravimo u nedjelju. Atmosfera će biti vrhunska, očekujem pun stadion i igračima mogu poručiti da ostanu čvrsto na zemlju i da u slučaju prolaza ili gubitka svijest se neće srušiti. Mi idemo na pobjedu i vjerujem da ćemo obradovati naše navijače“, kazao je Armin Duvnjak za SportSport.ba.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno