Kultura

VIDEO: Uskoro premijera filma “Meni je ovako svaki dan”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Uskoro premijera filma “Meni je ovako svaki dan” – Hana Sarajlić, Vanna Ćurin, i Emir Velić, učesnici su programa Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosna i Hercegovina.

Oni su jedni od mnogih koji su se koncem 2019. godine suočili s pandemijom koronavirusa. Usljed preventivnih mjera i koncepta samoizolacije s kojim su se po prvi put susreli, počeli su razmišljati o marginaliziranim grupama koji su cijeli život u takvoj situaciji. Osobe sa fizičkim i/ili mentalnim poteškoćama, poteškoćama u razvoju, LGBTQI populacija i druge ranjive grupe, iz dana u dan suočavaju se sa samoizolacijom koja nije naređena zakonom, nego produkt drušvene stigme i nametnutog socijalnog, infrastrukturalnog i institucionalnog konteksta.

Hana, Vanna i Emir, inspirirani stečenim saznanjima, odlučili su na filmsko platno prenijeti priče tri stvarne osobe koje su u stanju permanentne fizičke, socijalne i/ili mentalne izolacije. Ovaj projekt predstavlja početak puta ka socijalnoj inkluziji i demarginalizaciji osoba koje imaju fizičke, mentalne, senzorne i/ili razvojne poteškoće ili su etiketirane kao različite.

Film Meni je ovako svaki dan, pod pokroviteljstvom Humanity in Action Bosnia and Herzegovina, bit će premijerno prikazan u četvrtak, 23.07.2020. od 20:00 u JU Centar kulture i mladih Općine Centar, Jelića 1, Sarajevo, a izjave za medije planirane su nakon premijere i panel diskusije (20:45). Svi zainteresirani za dolazak na premijeru mogu se javiti putem e-maila: [email protected], te IG: https://www.instagram.com/meni.je.ovako.svaki.dan/, ili FB: https://www.facebook.com/Meni-je-ovako-svaki-dan-101234021662769/.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno