Zabava

VIDEO: UNA FILM u maju donosi šest novih filmskih naslova u BiH kino dvorane!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: UNA FILM u maju donosi šest novih filmskih naslova u BiH kino dvorane!- Nakon više od godine dana pandemijske depresije u kino dvoranama, distributerska kuća UNA FILM, zastupnik studija Paramount, Universal, te brojnih nezavisnih studija za teritorij Bosne i Hercegovine na programe naših kina donosi šest novih naslova tokom Maja 2021.

VELIKI POVRATNICI
(THE COMEBACK TRAIL)

 U kinima od 06. maja 2021.

Režija: George Gallo
Uloge: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Morgan Freeman
Žanr: Komedija, krimi
Trajanje: 104 minute
Robert De Niro je zvijezda nove komedije i velikog hita, a društvo mu prave Morgan Freeman i Tommy Lee Jones. Dva filmska producenta koja duguju novac mafiji dolaze na ideju da počnu praviti film isključivo s ciljem da na njegovom snimanju dođe do nesreće koja bi ubila glavnog glumca, što bi im omogućilo da dobiju novac od osiguranja i vrate dug. Međutim, to će biti mnogo teže sprovesti u djelo nego što su očekivali.

Link  trailera na webu:

NIKO (NOBODY)

U kinima od 13. maja 2021.

Režija: Ilya Naishuller

Uloge: Bob Odenkirk, Connie Nielsen, RZA, Aleksey Serebryakov

Žanr: triler

Scenario: Derek Kolstad

Studio: Universal

Ponekad je čovjek kojeg ne primjećuješ najopasniji od svih.

Dobitnik Emmya Bob Odenkirk (Better Call Saul, Braking Bad, The Post, Nebraska) glumi Hutch Mansella, potcijenjenog i zanemarenog oca i supruga, koji prima ponižavajuće udarce u bradu i nikada ne uzvraća. Niko.

Kada jedne noći dva lopova uđu u njegovu kuću u predgrađu, Hutch odbija da brani sebe ili porodicu, u nadi da će spriječiti ozbiljno nasilje. Njegov sin tinejdžer Blake, razočaran je u njega, a supruga Becca izgleda da se samo povlači još dalje. Posljedice incidenta podudaraju se sa Hutchovim dugo tinjajućim bijesom, pokrećući uspavane instinkte i šaljući ga na brutalni put koji će otkriti mračne tajne i smrtonosne vještine. U najezdi pesnica, pucnjave i škripućih guma, Hutch mora da spasi svoju porodicu od opasnog protivnika (slavni ruski glumac Aleksey Serebryakov) – i bude siguran da ga više nikada niko neće potcijeniti kao da je niko.

Link trailera na webu:

DO KRAJA (WAY DOWN)

U kinima od 13. Maja 2021.

Režija: Jaume Balagueró

Uloge: Freddie Highmore, Astrid Berges-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham, Jose Coronado, Luis Tosar, Emilio Gutierrez Caba, Axel Stein , Daniel Holguin i Famke Janssen

Žanr: akcioni triler

Scenario: Rafa Martínez, Andrés Koppel, Borja Glez.Santaolalla, Michel Gaztambide, Rowan Athale

Banka Španije je kao nijedna druga. Apsolutno neprobojna banka. Banka koju niko nikada nije mogao opljačkati. Nema nacrta. Nema mapa. Nema podataka o inženjerskom sistemu trezora. To je apsolutna misterija. Uz to, šef obezbjeđenja svirepo čuva banku kao da mu život zavisi od toga. Ovaj uzbudljivi izazov razbuktava znatiželju Toma, genija odlučnog da nauči tajne trezora i uđe u dubine banke.

Deset dana za planiranje, ali samo devedeset minuta za sprovođenje tog plana: devedeset minuta finala Svjetskog prvenstva koje će privući stotine hiljada navijača pred vrata banke Španije. Odbrojavanje počinje.

Link trailera na webu:

ŽIV ČOVEK

Premijerno na Festu 2021.

U kinima od 20. maja 2021.

 

Režija: Oleg Novković

Uloge: Nikola Đuričko, Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković, Stefan Trifunović i drugi

Scenario: Milena Marković

Žanr: drama, komedija

Producenti: Uroš Lazić i Ljiljana Đuričko

Beogradski roker i nekadašnji član kultnog benda “Sinovi”  Igor Đelić-Đela (Nikola Đuričko), živi sa ženom Sunčicom (Nada Šargin), sa kojom ima dosta problema, ali i mnogo godina provedenih zajedno. U haosu svakodnevnice, usljed jednog ženinog uznemirujućeg priznanja i novosti koje mu priređuje kćerka tinejdžerka, on shvata da želi da promijeni svoj život. Odlučuje da počne sve ispočetka, a možda i pokuša da ispravi neke greške iz prošlosti. Međutim, nižu se nepredviđeni događaji koji ga odvode u drugom pravcu. Ovo je emotivna priča o životu koji živimo i životu koji smo željeli da živimo. O posljedicama grešaka koje svaki život sa sobom nosi. Priča o slobodi, ljubavi, porodici i spokoju.

Link trailera na webu:

CROODS: NOVO DOBA (THE CROODS A NEW AGE)

U kinima od 27. MAJA  2021.

2D/3D SINHRONIZOVANO  i 2D TITLOVANO

 

Režija: Joel Crawford  Režija sinronizacije: Dragan Vujić Vujke

Glasovi SINHRONIZACIJA: Srđan Timarov, Paulina Manov, Đurđina Radić, Sergej Bulatović, Anja Mit, Lina Bradić, Nada Blam, Dragan Vujić, Marko Janketić, Stevan Piale,Vesna Paštrović

Žanr: animirana komedija

Studio: Universal

Svijetu je 2013. godine predstavljena prva porodica praistorije, Croods. Ova komedija, nominovana za Oskara, je priča o suočavanju jednog klana sa svojim svijetom koji se mijenja. Bio je to vanvremenski podsjetnik na važnost porodice i na to koliko smo malo evoluirali. U martu 2021., DreamWorks Animation vas poziva u sasvim novu avanturu iz prošlosti, u filmu CROODS: NOVO DOBA. Opet su tu zvijezde, Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Clark Duke, uz  Leslie Mann I Petera Dinklagea koji se pridružuju porodici Croods, kako bi se suočili s najvećom prijetnjom otkad su napustili pećinu, a to je druga porodica.

Link trailera na webu:

TIHO MJESTO 2 (A QUIET PLACE 2)

U kinima od 27. Maja  2021.

Režija: John Krasinski

Uloge: Emily Blunt, Cillian Murphy, Noah Jupe, Djimon Hounsou

Žanr: Horor

Studio: Paramount Pictures

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg svijeta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love ukoliko ispuste zvuk nisu jedina pretnja koja vreba.

Trailer za web:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno