Posuđeno

VIDEO: U pomen na Panonskog mornara – Kira & Haris Abdagić – Samo da rata ne bude

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Simboličan oproštaj od legendarnog kantautora Đorđa Balaševića priredila je djevojčica Kira Abdagić, koja je u pratnji oca u blizini Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva otpjevala pjesmu “Samo da rata ne bude”. Haris Abdagić, bh. kantautor i direktor zeničke Gradske biblioteke i njegova kćerka Kira već duže vremena na YouTube kanalu pod nazivom “Tata i Kira, raspjevana lektira” objavljuju snimke na kojima djevojčica izvodi pjesme.

Ovoga puta izvedbu u čast Balaševića podijelili na svojoj Facebook stranici uz oproštajnu poruku. “Znaš šta? Mi ćemo nastaviti da molimo najvažniju molitvu koju si nas naučio. Hvala ti, Đorđe Balaševiću. Vole te tata, Kira i mama”, naveli su. Mnogo je simbolike u oproštaju tate i Kire, s obzirom na Balaševićevu vezu sa Sarajevom kao i podršku koju je pjevač pružao Sarajajlijama tokom opsade.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu novosadski kantautor pokazao je jasan stav protiv rata, a građanima je pružio podršku brojnim pjesmama od kojih se ističe “Sarajevo će biti sve drugo će proći”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno