Zabava

VIDEO: U Maglaju se sprema hip hop spektakl

VIDEO: U Maglaju se sprema hip hop spektakl – U okviru manifestacije „Studentsko ljeto 2019“ u petak 26.07.2019. od 20,00 sati na ljetnoj pozornici JU Dom kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju, pod pokroviteljstvom Općine Maglaj održat će se treća po redu Revija urbane kulture.

Nakon prošlogodišnjeg fenomenalnog nastupa u okviru velike Egzil turneje, FM JAM trio Frenkie, Kontra i Indigo se ponovo vraća u Maglaj pojačana sa jednim od osnivača FM JAM-a, DJ Soul-om i legendarnim Edom Maajkom.

Provod na platou ispred ljetne pozornice Doma kulture „Edhem Mulabdić“ u Maglaju je zagarantovan, a ULAZ JE BESPLATAN.

FM JAM je muzički pokret iz Tuzle, osnovan 1999. kao radio show, a od nastanka do danas ova ekipa vrijedno radi na promociji naše muzike i kulture. 

Vremenom se FM JAM ekipa širi na mnoge umjetnike iz sfera audio i vizualnih umjetnosti. U godinama nakon osnivanja, ekipa usavršava vještine audio i video produkcije, organizacije raznih dešavanja i festivala, a pored toga su naši izvođači na stalnoj turneji, i svake godine ostvaruju između 150 i 200 nastupa širom svijeta.

Tokom godina u FM JAM produkciji, nastalo je na stotine događaja, koji su doprinijeli nastanku ili razvoju cijelih muzičkih scena u BiH u oblastima Hip Hop-a, Reggae-a, kao i drugih vrsta muzike.

Najužu ekipu čine osnivači DJ Soul i Erol, a odmah nakon početka priključuju se Edo Maajka, Frenkie, Moonjah, Hza, grupa Defence, kao i kompletna tadašnja graffiti scena Tuzle. Svoju podršku iskazuje i veliki dio rock i electro scene iz Tuzle.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem