Kultura

VIDEO: U crkvi Presvetog Trojstva u Sarajevu održan Adventski koncert, nastupili i solisti KŠC-a iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu održan Adventski koncert na kojem je nastupio zbor, orkestar, gudački ansambl i solisti iz KŠC-a “Sv. Pavao” Zenica.

Na programu su se našle kompozicije poput: “Padaj s neba”, “Zlatnih krila”, “Visom leteć” i” On dolazi da spasi nas”, kao i: “Slutnja”, “Aria Paladio” koje su izveli učenici zeničkog Katoličkog školskog centra pod vodstvom profesora Davorina Bošnjakovića.

Cijeli događaj snimao je Javni RTV servis Bosne i Hercegovine u čijem će programu i biti emitiran na Badnjak. Inače, Adventski koncert je treći u ciklusu KoncertiDA koji se održava u župi Novo Sarajevo.

Počevši od oktobra 2022. pa sve do juna 2023. svakog osmog u mjesecu održat će se po jedan koncert na kojem će nastupiti različiti izvođači od profesionalaca do školskih zborova te djece iz župe koji pohađaju glazbenu školu, objavio je KLIX.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno