Kultura

NAJAVA: Izložba ilustracija “Kraljevi i kraljice Bosne” Emira Durmiševića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija“ Preporod“ Zenica u saradnji sa Osnovnom školom „Meša Selimović“ postavlja Izložbu ilustracija „Kraljevi i kraljice Bosne“ ,autora Emira Durmiševića iz Sarajeva.

Koncept artist, ilustrator i animator Emir Durmišević iz Sarajeva , autor je ilustrovane knjige “Kraljevi i kraljice Bosne”,a kroz izložbu ovaj autor će na zanimljiv način posjetioce upoznati sa znamenitim vladarima Bosne – imat će priliku da kroz živote kraljeva i kraljica Bosne upoznaju historiju ove zemlje i njenih vladara. Historija srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva ispunjena je pričama o slavnim vladarima, kraljevima i kraljicama, čije su živote obilježili raskošna vjenčanja, srdačni i burni odnosi sa susjedima, veličanstveni turniri, lične tragedije, te ratovi i presudne bitke koji su u mnogim slučajevima mijenjali ne samo tok historije Bosne i Balkana, već i Evrope u cjelini… Neki od tih kraljeva i kraljica bili su slavni i poznati daleko izvan granica Bosne.

O radu autora Emira Durmiševića govorit će prof. Edin Bujak, profesor na katedri za arheologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Pored otvaranja Izložbe ilustracija ,isti dan realizovat će se Radionica za učenike osnovne škole, gdje će učenici imati priliku da ,zajedno s autorom ,nacrtaju i prikažu kraljeve i kraljice Bosne  na svoj način, ali i da nauče zanimljivosti iz historije Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju Izložbe ilustracija „Kraljevi i kraljice Bosne“ u ponedjeljak,12.12.2022.godine u 16.00 sati  i Radionice za učenike u 14.00 sati u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno