Nogomet

VIDEO/Trener Čelika: Za nas igraju konobari, vojnici i policajci, ali ozbiljno radimo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometni klub Čelik nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, zbog finansijskih problema, odlučio je da ne igra Prvu ligu Federacije, nego da krenu ispočetka iz najnižeg ranga Zeničko-dobojskog Kantona – kantonalne lige.

Danas su nadomak plasmana u Prvu ligi Federacije i nadaju se povratku u elitni rang, kao trostruki prvak BiH. Rezime posljednjih nekoliko godina kluba u Novom Danu donosimo sa članom Uprave Robertom Jonjićem i trenerom Arminom Duvnjakom.

Duvnjak ima odličan učinak na klupi zeničkog kluba za skoro godinu dana. Strateg crveno-crnih sa Bilinog polja u 36 mečava ostavrio je čak 31 pobjedu, upisao 4 remija i samo jedan poraz.

“Mislim da je to dobar pokazatelj kako radimo. Bez obzira što smo Druga liga Federacije BiH. Bez obzira što imamo igrače koji mimo treninga idu i na poslove. Imamo tu konobara, vojnika i policajaca. Ali, to nas ne sprječava da ozbiljno radimo. Želimo, da sve svoje resurse uložimo i napredujemo, te da naš klub vratimo na mjesto koje mu pripada.” kazao je Duvnjak.

Član Upravnog odbora Čelika, Robert Jonjić navodi, kako klub želi do kraja mandata u 2024. godini da “očisti” sva dugovanja prema potraživačima, izuzev obaveza prema poreznoj upravi.

“Dakle kada smo došli početkom 2020. godine u klub, dugovanja su bila zajedno sa obavezama prema Poreznoj upravi oko 16 miliona maraka. Moram napomentui, da je prema Poreznoj upravi imamo obaveze oko 8 miliona maraka. Danas skoro tri godine kasnije, dug je smanjem na svega 8 miliona maraka zajedno sa poreznim obavezama. Dakle ostalo je negdje približno 700 hiljada maraka prema potraživačima i dobavljačima. Moram istaći, da je veliki broj potraživača oprostio dugovanja Čeliku, tako da smo zbog toga najviše danas u veoma dobroj poziciji.” priča Jonjić.

Duvnjak i Jonjić su saglasni da Čelik ne bi bio tu gdje jeste danas, da nema najvjernih navijača “Robijaša”, ali i mnogobrojnih simpatizera i zaljubljenika u zenički tim.

Kompletno gostovanje Armina Duvnjaka i Roberta Jonjića, pogledajte u nastavku na LINKU:

GOSTOVANJE ARMINA DUVNJAKA I ROBERTA JONJIĆA NA N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno