Naše

Video: treba li nam fontana kod Stacionara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: treba li nam fontana kod Stacionara – Sinoć smo objavili noćne kadrove novoizgrađene fontane na Kružnom toku Stacionar-Industrijska škola-Željezara. Kako to obično bude u ovom gradu, fontana nije uspjela da napravi niti jedan ciklus “cirkulisanja” vode, a već su se pojavile polemike “kako, zašto, zašto baš to, je li bilo preče, treba li tu ili drugdje….”.

Sigurno je da su oni, koji su odlučili da ona bude na tom kružnom toku željeli da dojam na one koji ulaze u Grad bude što bolji, a sama lokacija određuje i početak (ili kraj) Glavne gradske magistrale.

Sve ostale polemike imale bi više smisla kad bi se znalo, a nije teško saznati i/ili naučiti šta su nadležnosti lokalne komunalne zajednice (koja je finansirala, uz ViK, fontanu), a šta drugih nivoa vlasti (Kanton, Federacija, BiH), te kako je nemoguće “mijenjati prozore na školama” od novca koji je upotrebljen za gradnju ove fontane ili npr. GGM-a, biciklističke staze na Bulevaru, a da to onog ko se na to odluči, vrlo lako ne odvede u zatvor.

No, naše je samo da “prenosimo vijesti”, pa vam uz LINK ZA GALERIJI fotosa od sinoć ovaj put donosimo i video prve večeri rada Fontane. Razumijemo i one koji se čude interesu Zeničana za puštanje u rad “obične fontane” i pomami u objavljivanju fotografija. Umjesto ogovora, reći ćemo vam da je to sasvim normalna reakcija u gradu u kojem je posljednja strana investicija otvorena 29.2.2008. (CIMOS). A priča na tu temu nije za ovog mjesta.

Naravno, uvijek ostavljamo prostor i za suprostavljena mišljenja. Jedno, našeg sugrađanina Edina, prenosimo NA OVOM LINKU.

Zato, prije nego sljedeći put promislite “treba li nam fontana, baš danas, baš tu, baš ovakva, treba postojati dovoljno “ulaznih informacija” za pravilan, a ne “ad hok” zaključak. Za početak, pogledajte i uživajte u videu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno