Naše

Fontana – drukčije viđenje: Skorojevićka potreba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fontana – drukčije viđenje: Skorojevićka potreba – Uvijek nam je drago kad čitaoci, akteri i svi koji na bilo koji način učestvuju u poboljšanju Portala imaju suprostavljena mišljenja, čime se obogaćuje prostor za razmišljanje. Drukčije, ne znači istovremeno isključivo, pa prenosimo  ikomentar našeg sugrađanina koji “baca drugo svijetlo” na otvaranje fontane na sjevernom ulazu u grad. Drukčiji stav objavljen je NA OVOM LINKU.

Komentar našeg sugrađanina Edina prenosimo u cijelosti.

Zenica se tek razvija i poprima moderne atribute grada. Fontanama koje oduzimaju dah je mjesto u centralnim gradskim promenadama ili trgovima.

Koju poentu treba da šalje fontana skromne maštovitosti i obimom tajkunske kapitalnosti, na prvom ulaznom rondou u prašnjav industrijski grad pun kancerogenih polutanata. Ne znam! Šminkom se samo doprinosi ukupnom stajlingu!

Naravno ne treba zanemariti ukupan urbani razvoj. Valjda će se greške, koje nisu u funkciji građana, nastale nasiljem gradske uprve ispraviti u budućem vremenu (FUTUR PROCHAIN). Ovako, na glavnim kanatima urbane avlije, želi se naglasiti sjaj i blještavilo, a zna se da to nije. (npr. polutanti, zdravstvo, grijanje, javni saobraćaj, zaposlenost, itd).

Ovako, može biti naglašena skorojevićka potreba, da pokraj glavne kapije avlije podigne spomenik izmakloj begovskoj samozadovoljštini. No, mud* su u prašini! To je evidento i to je fakat!

by Edin Kundalić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno