Zabava

VIDEO: “To što boli, to se broji” prva autorska pjesma zeničko-sarajevskog dvojca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Muzička produkcija BHRT-a stiže zajednička pjesma “To što boli, to se broji”, autorskog tandema Asmira Spahića i Amira Misirlića.

Ljubavna balada protkana najiskrenijim emocijama predstavlja prvo u nizu predstojećih izdanja bh. autorsko-izvođačkog tandema.

Spaha i Amir – To što boli, to se broji

Asmir Spahić, muzički autor i tekstopisac, karijeru je započeo sredinom osamdesetih godina u sastavu “Nemoguće vruće” (album “Ljubavi mladog Werthera”, 1987), da bi potom djelovao u grupi “Ritam srca” sa kojom je objavio album “Pod tvojim prozorom” (1989). Sarađivao je sa sastavom “Crvena jabuka”, za koji je napisao više od dvadeset pjesama kao što su “Do neba”, “Mjeseče”, “Ja imam neke fore”, Milion žena”, “Oči boje srne”, “I danas dan” i druge. Autorski sarađuje sa pjevačicom Amirom Medunjanin. Danas živi i radi u Češkoj Republici.

Amir Misirlić, novinar i publicista, sarađivao je sa brojnim printanim i elektronskim medijima, a domaćoj javnosti poznat je i po publikacijama koje se bave popularnom muzičkom scenom: “Prvi BIH pop rock leksikon” (2004), “Bijelo dugme” (2005), “Soundtrack vremena Prvi dio” (2008), “50 godina BIH pop rocka” (2017) i “Soundtrack vremena Drugi dio” (2020). Objavio je i četiri romana, zbirku poezije, kao i album govorne poezije “Sa čime da rimujem ljubav” (2022). Djeluje i kao tekstopisac, a njegove pjesme izvodili su brojni izvođači pop i folk muzike kao što su “Crvena jabuka”, Mladen Vojičić Tifa, Brano Likić, Fuad Backović Deen, Almir Ajanović, Armin Muzaferija, Al Dino, Halid Bešlić, Hanka Paldum i drugi.

Pjesma “To što boli, to se broji” nastala je zajedničkim autorskim radom Asmira Spahića i Amira Misirlića, te su odlučili da će se zajedno pojavljivati i kao izvođači. Ova numera prvo je u nizu planiranih izdanja koja zajednički najavljuju Spaha i Amir. Za aranžman i produkciju zaslužan je Dino Šukalo (Modra Rijeka Studio). Miks je uradio Đani Pervan, dok je mastering djelo Vlade Džihana (Milkshopmastering). Za estetski dojmljiv video spot zaslužan je Arnej Misirlić. Pjesma izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupna je na svim digitalnim platformama.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM