Zabava

Video: Titanium – Irhad Baručija (cover)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Irhad Baručija ima 21 godinu, završio je osnovnu i srednju muzičku (odsjek solo violina) školu u Zenici, a trenutno studira Muzičku akademiju u Sarajevu (odsjek solo violina).

– Jednostavno volim tu pjesmu (Titanium – David Guetta). Zarazila me melodija, a i tekst je veoma jak. Dok vježbam na violini, pored klasike, volim da eksperimentišem i sa modernim pop pjesmama. Tako je i ova došla na red. Toliko sam je često svirao da sam jednostavno imao potrebu da to zabilježim nekako. Kolega Almin Redžepović je ponudio da pomogne sa snimanjem i tako je nastao audio. Pored nekoliko zeničkih lokacija, dio spota je snimljen ispred škole ‘Musa Ćazim Ćatić’ u Zenici, upravo zbog poruke koju sam htio da pošaljem ovim coverom. Nedavno se u toj školi desio jedan incident, a još uvijek nismo zaboravili da je baš tu prošle godine poginuo dječak Harun Mujkić. Želim da ovaj video stalno podsjeća na veliki problem nasilja u školama, ali želim i da porodici Mujkić na neki način kažem da nisu zaboravljeni. Društvo bi trebalo da razvije svijest o tim problemima i da se potrudi da se takva tragedija više ne ponovi. Nadam se da će moj video pomoći u tome da se ova tema ne zaboravi. Video je uradio moj prijatelj Selver Učanbarlić. Trenutno sam član benda BalkanEros, učestvujem i u drugim muzičkim projektima, ali izlazim i sam na ulicu da sviram violinu. Ne znam gdje će me sve to odvesti, ali zamišljam da ću uvijek biti okružen kvalitetnom muzikom. Najvažnije od svega je da radim ono šta volim, kaže Irhad.

POGLEDAJTE!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno