Zabava

Tri dive u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Gabi Novak okupljene u jedinstvenom muzičkom performansu nazvanom “Tri dive” u produkciji Tomislava Kašljevića, svojim nastupom uokviru 14. Festivala bh. drame još jednom su oduševile i zadivile sve koji su došli u utorak uvečer u Veliku salu BNP Zenica.

Koncert pred zeničkom publikom počeo je izvedbom Radojke Šverko “Kuda plovi ovaj brod”, a nastavljen numerama “Život moj” i mnogim drugim. Potom joj se pridružila Gabi Novak, pa su zajedno izvele “Za mene je sreća”, da bi Gabi koncert nastavila pjesmom koju je, kako kaže posvetila Kemalu Montenu “Pamtim samo sretne dane”, koji je bio autor teksta sa Arsenom Dedićem.

Treća diva Tereza Kesovija se zahvalila Zeničaninu Tomislavu Kašljeviću što im je omogućio nastup u Zenici. I on je jednu pjesmu, “Moja posljednja i prva ljubav” posvetila Kemalu Montenu, sa kojim su, kako su istakle dive, bile prisne sve osobe sa muzičke scene regiona. Upravo sa ovom pjesmom Kesovija je više puta nagrađivana, a kako je istakle preksinoć, posebnu nagradu dobila je u Zenici, prijemom i aplauzima publike.

Uz tri dive svoju muzičku virtuoznost iskazali su članovi pratećeg benda, Ante Gelo, Matija Dedić i Amar Češljar. Osim u Zenici, koncert “Tri dive” je upriličen i u Tuzli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno