Nogomet

Video: Švicarska – BiH 0:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: Švicarska – BiH 0:2 – Fudbalska selekcija BiH je ubilježila i drugi trijumf u 2016. godini. U Cirihu je večeras nadigran učesnik Evropskog prvenstva, selekcija Švicarske, s 2:0. Strijelci za naš tim bili su fudbaleri Rome, Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Ovo je sasvim sigurno bila najbolja partija Zmajeva pod vodstvom Mehmeda Baždarevića i potpuno zaslužena pobjeda. Na teren stadiona “Letzingrund” Baždarević je poslao ovih 11 ratnika: Begović, Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Višća, Lulić, Ibišević i Džeko. S druge strane, Sarajlija Vladimir Petković odlučio se za ovaj početni sastav: Sommer, Lichtsteiner, Schar, Senderos, Rodriguez, Xhaka, Fernandes, Kasami, Mehmedi, Seferović i Steffen.

Susret je počeo prilikom nesuđenog bh. reprezentativca, Harisa Seferovića, koji je pobjegao Spahiću, ali iskosa pucao je pored gola Asmira Begovića. A onda je uslijedio uragan Zmajeva, do 10. minute izveli smo čak šest kornera, u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili. Džeko je imao dobru priliku u trećoj minuti, ali je izblokiran u posljednji tren.

Pokušao je nešto kasnije i Vedad Ibišević, ali opravdano je sviran ofsajd nakon ubačaja Miralema Pjanića. I onda u 14. minuti stadion u Cirihu je doslovno eksplodirao. Nisu pogodili domaći, već Edin Džeko. Dijamant je majstorski primio pas Senada Lulića i onda u maniru velikog majstora zatresao mrežu Sommera.

Ni nakon gola Zmajevi nisu posustali, te bilježio dobar udarac Zukanovića u 24. minuti koji je uhvatio Sommer. Na drugoj strani pokušao je uzvratiti Xhaka, ali Asmir Begović je bio siguran.

Nakon ovoga, uslijedilo je malo zatišje, a atmosferu je podgrijao Sead Kolašinac zaradivši žuti karton nakon sukoba sa Steffenom.

Sve što su domaći uspjeli uraditi do kraja poluvremena je dalekometni pokušaj Xhake, koji je otišao ipak pored gola Asmira Begovića. Petković je već na startu poluvremena napravio trostruku izmjenu, u svlačionici su ostali Mehmedi, Schar i Fernandes, a ušli su Embolo, Klose i Zuffi. Baždarević je u 50. minuti umjesto Višće uveo Matea Sušića, sjajnog fudbalera moldavskog Sheriffa koji je debitovao protiv Luksemburga. Ubrzo je zaprijetio Zukanović dalekometnim šutem, a domaći su uzvratili preko Steffena kojem je izvaredno udarac odbranio Begović. Ovo je bila najbolja prilika za Švicarce do tada.

I onda je uslijedila dobra akcija Zmajeva, Vedator je poslao loptu ka Džeki, koji je oboren, a loptu je uzeo Miralem Pjanić. Mali princ je u maniru najvećih majstora pocijepao Sommerovu mrežu za 0:2 i trans na tribinama gdje su smješteni naši najvjerniji navijači.

Pola sata do kraja Meša je odlučio uvesti u igru i golmana Burića umjesto Asmira Begovića. Nakon drugog gola selektor Baždarević je polako počeo zatvarati utakmicu, te je izveo Ibiševića a ubacio Anela Hadžića. Priliku su dobili i Duljević, te Cocalić, a sedam minuta prije kraja susreta još jednu dobru priliku propustio je Haris Seferović. Njegov udarac desnom nogom otišao je visoko preko Burićevog gola. U finišu je debi u dresu BiH upisao i Danijel Graovac iz Zrinjskog. Do kraja su domaći pokušali makar smanjiti rezultat, a najbolju priliku propustio je Muhamed Bešić. Fudbaler Evertona imao je odličnu priliku u samom finišu, na sjajnu asistenciju Harisa Duljevića, ali je bio neodlučan i Sommer je odlično odbranio. Završilo je 2:0, a sljedeća prepreka je velika Furija. (Novi.ba)


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno