Nogomet

Održana Skupština NS ZDK

Detalj sa sjednice (foto: RTVZE)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana Skupština NS ZDK – U prostorijama Nogometnog saveza ZDK juče (utorak, 29.mart 2016.god.)  održana je redovna sjednica Skupštine NS ZDK kojom je predsjedavao predsjednik Muhamed Begagić, a kojoj je prisustvovalo 24 od 29 delegata.

Prije sjednice Skupštine održana je i sjednica Izvršnog odobra NS ZDK. Na početku zasjedanja odana je počast nedavno preminulim sportskim radnicima iz Zavidovića i članovima saveza Vildanu Hamdičeviću  i Veselinu Nakiću a kao uvod u sjednicu prikazan je i prigodan video materijal o aktivnostima NS ZDK u proteklom periodu.

Tokom 2015. godine u cijelosti je realizovan projekat pomoći NFS BiH za obnovu infrastukture 7 klubova, koji su imali materijalne štete nastale usljed poplava. Postignut je veliki uspjeh u razvoju omladinskog nogometa. Reprezentacija pionira, (U-15), učestvovala je na Omladinskom turniru u Cazinu, koji je održan od 25.- 28.08.2015. godine i osvojila prvo mjesto. Prvi put Amaterska reprezentacija NSZDK učestovat će u takmičenju KUPA Regija, u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH, za sezonu 2015/2016. godinu. Nabavljena je kompletna sportska oprema za ovu selekciju i obezbjeđeni svi tehnički uslovi za pripreme reprezentacije.

U protekloj godini ostvaren je prihod od 169.527KM , dok je rashod iznosio 157.837KM, a ostatak sredstava je 11.690 KM.  Za 2016 godinu planirano 125.000 KM finansijskih sredstava. Učešće amaterske reprezentacije Ze do kanton na kupu regija, omasovljenje Kantonalne lige, uvođenje COMET sistema u sezoni 2016/17godine, učešće na turniru U-15 reperezentacija NSF BIH, kao i održavanje Izborne skupštine NS ZDK u 2016 godini samo su neki od zadataka Saveza u ovoj godini.

Posljednja tačka dnevnog reda je uvrštena nakon sjednice IO NS ZDK, a odnosila se na „Informaciju o trenutnom stanju takmičenja Druge lige – Centar“. Prisutne delegate je o tome upoznao  delegat Nail Mudrov iz NK Borac Jelah, a zaključak IO NS ZDK je jednoglasno usvojen, što  znači nastavak takmičenja kluba iz Jelaha u Drugoj ligi Centar.

Zaključak Izvršnog odbora sa sjednice 29.03.2016.godine:

„Podržavamo zaključak NS FBiH i zahtjevamo da se što prije okonča postupak utvrđivanja činjenica kod izricanja disciplinskih kazni Druge lige Centar u jesenjem dijelu sezone 2015/2016. Dda se primjeni jedinstven aršin za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove i ravnopravan tretman od strane takmičarskih organa za sve klubove u takmičenju Druge lige Centar.
Zahtjevamo od NS FBiH da nakon okončanja postupka obavijesti NS ZDK o utvrđenom činjeničnom stanju i preduzetim  mjerama i postupcima o osobama koje su prekršile akte Saveza i eventualno narušili regularnost takmičenja“.

Predsjednik Saveza

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno