Sudske klupe

Video: sudovi u ZDK za dvije godine odobrili uništavanje 140 automobila kojima su prekršaje pravili “višestruki povratnici”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: sudovi u ZDK za dvije godine odobrili uništavanje 140 automobila kojima su prekršaje pravili “višestruki povratnici” – Komisija za nadzor rada policije Zeničko-dobojskog kantona održala je danas redovnu sjednicu u sjedištu Kantona, u Zenici.

Nakon nje, na press konferenciji su se medijima obratili predsjedavajući Komisije za nadzor rada policije, Jasmin Duvnjak i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova  Zeničko-dobojskog kantona, policijski komesar Semir Šut i samostalni inspektor Adis Imamović,  inače i saobraćajni ekspert i vještak.

Tema skupa je bila Unapređenje sigurnosti u saobraćaju,   kao i predstavljanje Analize stanja i plana mjera i radnji na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona. Pogledajte i poslušajte kako je MUP-a ZDK, za prvih devet mjeseci ove u odnosu na prošlu godinu izdao 14.000 prekršajnih naloga više (77.700 u odnosu na 63.700).

Uprava policije MUP-a ZDK je podnijela, a općinski sudovi na području Kantona u protekle dvije godine izrekli rješenja o oduzimanju i uništenju vozila osobama koje ponavljaju teške prekršaje.

– Zatraženo je 240, a do sada pravosnažno riješeno i uništeno blizu 140  vozila, kaže komesar Šut.

Pogledajte polusatni snimak press konferencije.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno