Kultura

Video: Srebrenički inferno na Kamenom spavaču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

LOV regije Zenica u saradnji sa Omladinskim horom iz Zenice organizovao je ‘Program sjećanja & SREBRENIČKI INFERNO Uživo’ – jednosatni program izveden je na spomeniku Kameni spavač, na Trgu Alije IZETBEGOVIĆA u Zenici.

Članovi Omladinskog hora Zenica na čelu sa maestrom prof. Milenkom Karovićem, nakon Maribora i Osla u svom gradu izveli su oratorij po tekstu Džemaludina Latića i muzici Đele Jusića povodom sjećanja na 20 godina genocida u Srebrenici.

Organizator se posebno zahvalio onima koji su pomogli da sve bude pripremljeno i izvedeno kako treba, a to su BH Telecom Direkcija Zenica (pokrovitelj), Vlada ZDK, Gradska uprava Zenice i zaštitarska agencija Condor. Na Trgu Alije Izetbegovića okupio se veliki broj Zeničana koji su po prvi put imali priliku čuti integralnu izvedbu Srebreničkog inferna.  Pogledajte.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno