Kultura

Omladinski hor: 18.07. u 21h Kameni spavač

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski hor iz Zenice izveo je oratorij “Srebrenički inferno” u Mariboru (Slovenija), u prostorima Stare zgrade Opere. Program kojim je odata počast žrtvama genocida u Srebrenici je priredilo Udruženje Mariborčanke koje predvodi Bosanka Zekira Marković, ali i pod pokroviteljstvom predsjednika Slovenije Boruta Pahora, te pomoć filharmonije Grada Maribora.

Oratorij “Srebrenički inferno” je kombinacija muzičkog sadržaja kojeg je komponovao Đelo Jusić, teksta Džemaludina Latića, te scenskog pokreta i horskog pjevanja 55 glasova, sa solistima hora Kanitom Alić i Idom Lukačević, te glumicom Selmom Ćosić, te Zaninom Berbićem na sazu.

U svom gradu, Zenici, Omladinski hor će “Srebrenički inferno” će izvesti na centralnom gradskom spomeniku “Kameni spavač” 18. jula uvečer u 21h.

Dirigent i prvi čovjek Omladinskog hora Milenko Karović rekao je da mu je drago da hor konačno “gostuje” i u svom gradu, nakon izvedbi “Inferna” koje je imao ove godine u Ankari (Turska), te Oslu (Norveška), u kojem su “Inferno” izveli pred mnogoibrojnim zvanicama, koje su predvodili norveški premijer i članovi Vlade, te predsjedavajući Vijeća ministara BIH.

ohorze nor1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno