Košarka

VIDEO: Slavlje košarkaša u Areni – Bosnić – Ova pobjeda je jako emotivna za nas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Slavlje košarkaša u Areni – Bosnić – Ova pobjeda je jako emotivna za nas – Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine izrazio je zadovoljstvo nakon ostvarene pobjede protiv Bugarske večeras u Zenici, rezultatom 87:67, u posljednjem susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Bosnić je rekao kako je pobjeda nagrada za sve prethodne susrete koje je ova ekipa odigrala.

„Jako emotivno za nas. Zadnje tri utakmice smo igrali dobro, ali nismo uspjeli da pobijedimo kao večeras. Ovo je veliko iskustvo za ovaj tim, da završi utakmicu ovako… Priznanje ide za moje igrače koji su dali maksimum večeras. Raspored je gust, nismo imali mnogo vremena da treniramo, išli smo u Češku i vratili se nazad, ali smo uspjeli da stvorimo pozitivnu atmosferu. Zahvaljujući igračima, navijačima i čitavom timu oko nas, postigli smo ovo što jesmo. Ovi momci su zadnje tri utakmice igrali 120 minuta i tu je bilo 100 dobrih minuta. Mladi su i ima još mnogo toga pred nama“, rekao je Bosnić, javlja Anadolu Agency (AA).  Sani Čampara, bh. reprezentativac, izjavio je kako je večerašnja pobjeda bitna za cijeli tim i da su iz svih susreta naučili lekcije.

„Ovo je pobjeda cijelog tima, vrlo važna za cijeli tim, da rastemo kao tim i da nastavimo sa ovakvim pristupom i treniranjem, te da u budućnosti imamo ovakve utakmice. Posljednje tri utakmice smo bili blizu da pobijedimo, ali smo naučili iz toga i nastavili trenirati. Zaista napredujemo kao tim“, smatra Čampara.

Košarkaši BiH u kvalifikacijama za SP ostvarili su tri pobjede i takmičenje u grupi ”K” završili na posljednjem šestom mjestu. Iz grupe ”K” plasman na planetarni šampionat izborili su Francuska, Rusija i Češka Republika. Video AktuelNO1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno