Nogomet

VIDEO: Skočibušić- Mahmutović i Nurković će i naredne sezone nositi dres Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Skočibušić- Mahmutović i Nurković će i naredne sezone nositi dres Čelika- Nogometaši Čelika od prošle sedmice ponovo su u pogonu. Stručni štab zakazao je nešto ranije prozivku, te početak treninga, jer Zeničani žele da spremno dočekaju iskušenja u Drugoj ligi FBiH.

Šef struke Pavle Skočibušić za SportSport.ba kazao je nešto više o pripremama, prijateljskim utakmicama, koje su planirane, igračkom kadru, ali i ambicijama u narednoj sezoni.

“Počeli smo nešto ranije da vidimo u ovom uvodnom dijelu ko će ostati, koga možemo dovesti od igrača, pošto je Druga liga FBiH dosta jača i trebat će nam kvalitetniji igrački kadar. Trenutno imamo dva nova-stara igrača, Žuna i Sivac su nam se vratili i oni će nositi dres Čelika naredne sezone. Trebaju nam još najmanje dva pojačanja kako bi bili konkurentni u ovoj ligi. Imamo problema s trenažnim procesom pojedinih igrača, koji rade i ne mogu dolaziti svaki dan na treninge, pokušat ćemo to riješiti u narednom periodu”, ističe Skočibušić.

Cijele pripreme će odraditi u Zenici, a dogovoreno je nekoliko prijateljskih utakmica

“Naravno da ćemo ovdje odraditi čitav pripremni period jer nismo u finansijskoj situaciji da možemo ići negdje drugo na pripreme, igrat ćemo na turniru Galib Mujčić u Vitezu, tu ćemo odigrati dvije utakmice. Poslije toga uzvratiti gostoprimstvo Mladosti iz Domaljevca, te bi trebali odigrati još jednu utakmicu, generalku na Bilinom polju samo još nismo dogovorili protivnika, ali i to će biti poznato u narednom periodu”, kaže trener Zeničana.

Koje su ambicije i ciljevi u narednoj sezoni

“Pa ciljevi su budući da nismo riješili finansijsku situaciju da budemo negdje u sredini tabele, odnosno nama je cilj u svakoj utakmici ići na pobjedu, jer to nam nalaže ime i renome kluba. Ja mislim da se možemo nositi s većinom ekipa, vidjet ćemo na kraju kako će to sve biti”, kaže trener Čelika.

Nurković i Mahmutović će sigurno i naredne sezone nositi dres Čelika

“Dogovorio sam se s Nurkovićem da bude naša jedinica na golu, ako bude zdrav i ako se dobro pripremi. Uz njega će ovi mladi golmani da stasavaju. Mahmutović je redovan na treninzima i očekujem dobre njegove igre i naredne sezone. Tu je i Fenan Salčinović, dogovorio sam se s njim da dolazi na treninge, sad vidjet ćemo dalje za njegov angažman eventualno na utakmicama šta i kako”, kazao je za SportSport.ba Pavle Skočibušić trener Čelika.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno