Kultura

VIDEO: “Sex, laži i divlje guske” na online repertoaru BNP-a povodom Svjestkog dana šale

VIDEO: “Sex, laži i divlje guske” na online repertoaru BNP-a povodom Svjestkog dana šale – Povodom 1. aprila – Svjetskog dana šale, Bosansko narodno pozorište Zenica će na svoj online repertoar staviti hit komediju „Sex, laži i divlje guske“ nastalu prema tekstu Woodyja Allena, u režiji Lajle Kaikčije. Ova predstava je velikim dijelom napravila iskorak od dramskog predloška Old Saybrook i donijela jednu složeniju društvenu sliku koju drama naslućuje, ali ne produbljuje. Na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, ova predstava je premijerno izvedena 16. oktobra 2009. godine. Rediteljica Lajla Kaikčija je za ovu predstavu nagrađena za najbolju režiju na 8. festivalu komedije Mostarska liska. Pored toga, Bosansko narodno pozorište Zenica je sa ovom predstavom učestvovalo na brojnim festivalima u Bosni i Hercegovini i regionu.

U predstavi igraju Lana Delić, Nusmir Muharemović, Anđela Ilić, Saša Handžić, Selma Mehanović, Nerman Mahmutović i Adis Mehanović.

Predstava „Sex, laži i divlje guske“ će biti dostupna na online repertoaru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u srijedu, 1. aprila od 19.30 sati putem Youtube kanala BNP Zenica, a link će biti dostupan i putem Facebook i Instagram stranice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, kao i na webb stranici www.bnp.ba. Link će biti dostupan za gledanje 48 sati.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem