Politika

VIDEO: SDA Zenica o jučerašnjim odlukama Gradskog vijeća Zenica

Sa pressa SDA Zenica

VIDEO: SDA Zenica o jučerašnjim odlukama Gradskog vijeća Zenica – Vijećnici SDA u Gradskom vijeću Spahija Kozlić, Almir Dračo i Hamza Alić obratili su se danas javnosti, povodom različitih interpretacija dešavanja i odluka Gradskog vijeća. Pogledajte cjelokupnu press konferenciju ili, u nastavku, pojedinačne izjave učesnika.

Kozlić je istakao da vijećnici SDA u ovom sazivu Vijeća i on lično neće pristati na donošenje ishitrenih odluka u Vijeću, nego traže poštivanje svih principa i Poslovnika rada Vijeća.

-Vijećnicima su se na mala vrata pokušale poturiti prebrze odluke poput prodaje odmarilišta Duće i Prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o komunalnim taksama, a radno predsjedništvo Gradskog vijeća pri prethodnom utvrđivanju dnevnog reda nije imalo ni materijale za sjednicu, što je nedopustivo, rekao je. Pogledajte njegovu izjavu.

Dračo je istakao da su bili protiv ad-hoc, protustatutarnog, nepotpunog, nespremnog i potpuno vaninstitucionalnog postavljanja prijedloga o rješavanju problema u NK Čelik, jer ovo pitanje treba rješavati na adekvatan i potpun način, zbog čega su vijećnici SDA Zenica zatražili i sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća.

Alić je naveo njegove razloge za glasanje na ovakav način, kao istakao i neke od prijedloga koje je lično iznio na samoj sjednici.

 

loading...