Zenica

VIDEO: Rudari blokirali M17 – Deblokirajte račun, pa ćemo deblokirati magistralni put

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički rudari blokirali su magistralni put M-17 prema ovom gradu, poručujući kako neće odustati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno isplate februarske plate i januarskih doprinosa.

Treba naglasiiti da je predsjednik Sindikata RMU Zenica, Elvedin Avdić, apelovao na rudare da se nakon protesta pred Gradskom upravom Zenica vrate u Dom rudara i da prekinu sve aktivnosti, no oni su ipak krenuli u kolonu prema magistralnom putu.

Rudari podsjećaju da se Kasumović ne oglašava od prošlog petka, kada su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, a također ne postupa ni po zaključcima Gradskog vijeća Zenica usvojenim jučer, kada je izglasana deblokada računa RMU Zenica.

Nakon neprospavane noći i cjelodnevnog protesta, rudari su se uputili gradskim bulevarom, uz rijeku Bosnu na blokadu magistralnog puta, a najavljivali su i izlazak na petlju na ulazu u grad, gdje se nalazi kuća gradonačelnika Kasumovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno