Košarka

VIDEO: Prvo košarkaško prvenstvo BiH – u susretu za titulu Sloboda savladala legendarnu ekipu Zenica Metalno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Prvo košarkaško prvenstvo BiH – u susretu za titulu Sloboda savladala legendarnu ekipu Zenica Metalno – Prva košarkaška završnica nezavisne države Bosne i Hercegovine igrana je u maloj dvorani Skenderije od 6. do 8. maja 1994. godine.

Na samoj završnici, nakon prvog dijela prvenstva svoj nastup su osigurale ekipe KK Sloboda Dita (Tuzla), KK Zenica Metalno (Zenica) i ekipa Ćeskopromeks – Ćesko 93′ (Sarajevo).

U prvom susretu tada mlada ekipa Zenice je savladala ekipu Ćesko 67:64.

U drugom susretu dana ekipa Ćesko je bila bolja od svojih gostiju iz Tuzle 81:76, tako da su u posljednjem susretu ekipe KK Zenice Metalno i KK Sloboda Dite odlučivale u prvom prvaku Bosne i Hercegovine.

Ekipi Zenice Metalno je odgovarala svaka pobjeda i poraz od jednog poena razlike, dok je Slobodi za titulu bila potrebna pobjeda osam ili više poena razlike.

Nakon prvog poluvremena i odlične igre ekipe iz Zenice i vodstva, u drugom poluvremenu dolazi do pada u igri i Sloboda na kraju slavi 72:60 i tako postaje prvi prvak nezavisne države Bosne i Hercegovine.

Za ekipu Zenica Metalno su na ovoj finalnoj završnici igrali: Kavaz, Delić, Varupa, Obralić, Seferović, Drljača, Kahrimanović, Preldžić, Bajramović, Krehmić, Bečić, Raonić, a trener je bio Enver Jahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno