Košarka

Košarkaši Čelika počeli pripreme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika jučer su i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu. Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović na raspolaganju imaju 17 košarkaša, uglavnom mlađih. Ekipa trenutno radi kombinovano na Kamberovića polju i Areni, a plan je da se trenira i tokom ljetnih mjeseci.

Trenažnom procesu priključena su dvojica mladih košarkaša, Ajdin Spahić iz Vukova i Dino Merdanović iz Kengura. Ajdin Spahić visok je preko 204 cm, a zanimljivo da igra na poziciji organizatora igre. Nedavno je bio na probnom radu u turskoj Darussafaki. Drugi igrač je Dino Merdanović, koji igra na poziciji beka šutera, bivši je kadetski reprezentativac a kao i Spahić ima 17 godina. Osim njih dvojice treninzima se priključio i Arnel Ambesković, koji se vratio iz Njemačke, a prije je trenirao u KK Ten iz Zenice.

Zeničani će u narednu sezonu vjerovatno ući s istom ekipom kao i prošle sezone uz par novih talentovanih igrača. Križanović i Maksimović su blizu produženja ugovora, dok će se obaviti razgovor i s Muratovićem, kako bi crno-crveni naredne sezone imali najjači sastav, te ispunili svoj cilj, a to je povratak u Premijer ligu.

Podsjetimo u prošloj sezoni, koja je prekinuta uslijed pandemije izazvane korona virusom, ekipa Čelika je bila drugoplasirana na tabeli iza sarajevske Bosne.

SS/D.K./BH Basket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno