Zenica

VIDEO: Prvi doktori medicine Univerziteta u Zenici položili Hipokratovu zakletvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Prvi doktori medicine Univerziteta u Zenici položili Hipokratovu zakletvu- Proteklog vikenda na ceremoniji svečane dodjela diploma diplomantima, magistrantima, doktorantima Univerziteta u Zenici, Univerzitet je dobio prva četiri svršenika medicinskog studija UNZE koji su položili Hipokratovu zakletvu na ovom događaju.

Radi se o Belmi Jaganjac, Redžibu Direkoviću, Adisu Šišiću i Emiru Softiću, koji su nakon završenog šestogodišnjeg integrisanog studija opće medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici postali doktori medicine.

Medicinski fakultet u Zenici je jedna od organizacionih jedinica Univerziteta u Zenici. Osnovan je 2005. godine kao Zdravstveni fakultet u Zenici, a od 2016. godine preimenovan je u Medicinski fakultet u Zenici.

U 2016/2017. akademskoj godini upisani su prvi studenti na integrirani šestogodišnji studij medicine.

Trenutni dekan fakulteta je doc. dr sc. Harun Hodžić.

Iako je jedan od najmlađih studija, predstavlja jedan od najperspektivnijih na Univerzitetu za koji vlada velika zainteresovanost prilikom upisa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno