Uncategorized

VIDEO: Promotivni spot o planinarskom domu “Jedinci”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Planinarsko-sportsko društvo Poštar-Zenica osnovano je daleke 1972. godine od strane radnika tadašnje firme PTT.

Dom “Jedinci” se nalazi na 858 metara nadmorske visine na planini Hum. Planinarski dom je ugodno mjesto za boravak a to potvrđuje činjenica da dom sadrži 10 četverokrevetnih soba, dvije šesterokrevetne sobe i apartman (ukupno 54 ležajeva), 2 wc-a, kupatilo, kuhinju, kamin salu, MOJU TV, video-nadzor, a kompletan objekt ima centralno grijanje, električnu energiju i vodovodnu mrežu.

Dom je smješten između sela Sopotnica, Viduša i Sebinja, a udaljen je oko 24 km od Zenice i oko 14 km od Kaknja. Do samog doma se može doći i motornim vozilom, ali je najpovoljnije, zbog puta koji nije uvijek adekvatan zbog vremenskih neprilika, krenuti pješačenjem od vrha sela Sopotnica do doma “Jedinci” za što treba oko 40 minuta.

Okruženje u kojem obitava planinarski dom “Jedinci” sastoji se od listopadne i četinarske šume i livada koje su pogodne za razne sportske aktivnosti od nogometa, odbojke, badmintona, frizbija, brdskog biciklizma (biciklistička staza), streljaštva, motocros-a (staze), smučanja, skijanja, pa do raznih drugih igara.

Na naš dom su dolazile košarkaške, rukometne, nogometne, biciklističke i druge sportske ekipe na pripreme za takmičenja.

Takođe, na domu “Jedinci” na Humu se mogu organizovati i razni seminari, druženja i slično.

Mnoge školske ekološke i sportske sekcije su dolazile na Hum i tu ostajale po nekoliko dana. U tim danima bi učili o raspoznavanju različitih vrste drveća, gljiva, ljekovitih trava i divljih životinja. Predivna okolina, dom i domaćini su razlozi zbog kojih mnoga planinarska i druga društva iz Bosne i Hercegovine ali i drugih krajeva svijeta posjećuju naš planinarski dom uz obećanje da ćemo se vidjeti opet.

Planinarsko-sportsko društvo POŠTAR-ZENICA poziva sve zainteresovane da postanu dio porodice koja je osnovana prije 51 godinu, u kojoj su svakako dobrodošli svi zaljubljenici u prirodu i planinari.

Takođe, pozivamo sve one koji žele da uživaju u prelijepoj prirodi kojom je praktično okružen planinarski dom “Jedinci” da nas posjete. Ovaj prelijepi video koji je napravio Dado Ruvić (DRON.BA), vam na najbolji način pokazuje sa čime to okruženje i sam planinarski dom Jedinci može da vam pruži ako dođete da budte naši gosti.

Planine ne osvajamo mi, nego planine osvajaju nas.

Ko je bar jednom posjetio planine, sigurno će ih poželjeti vidjeti ponovo. Takav će te sigurni smo osjećaj imati i kada posjetite naš prelijepi i funkcionalni planinarski dom “JEDINCI”.

Dobrodošli dragi prijatelji!

Zahvaljujući našem prijatelju Dadi Ruviću koji je  već godinama jedno od najprepoznatljivijih imena u svijetu fotografije i video produkcije jučer je realizovana aktivnost snimanja lokacije i izrada PROMOTIVNOG VIDEO SPOTA o našem prelijepom planinarskom domu ” JEDINCI” koji se nalazi iznad sela Sopotnica (2,5 km), na području općine Kakanj.

Dado Ruvić je u Bosni i Hercegovini i regiji postao prepoznatljiv sa svojim projektom dron.ba, tačnije sa snimcima ljepota BiH iz zraka. I ovaj njegov video uradak pokazuje o kakvom se talentu i profesionalcu radi. Hvala ti DADO od srca od svih članova planinarsko-sportskog društva “POŠTAR”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno