Zenica

VIDEO: Privredna komora ZDK uspostavila Ured za digitalizaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju koji je uspostavljen u okviru implementacije projekta „Izgradnja i unapređenje kompetencija osoblja Privredne komore ZDK za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa, mladim poduzetnicima i proizvodno-prerađivačkim kompanijama“.

Za koordinatora ovog Ureda, imenovana je Indira Buza, dipl. ecc., direktor Sektora za statistiku, javna dokumenta i finansijsko planiranje Privredne komore ZDK.

Tim povodom, u prostorijama Privredne komore ZDK održana je Press konferencija za medije, na kojoj je projektni tim Privredne komore ZDK predstavio svoje aktivnosti u oblasti digitalizacije. Kroz implementaciju navedenog projekta, Privredna komora ZDK je osigurala izgradnju i podizanje vlastitih kapaciteta u oblasti digitalizacije, kroz održavanje dvije višednevne edukacije:

• Realizirana je obuka za uposlenike Privredne komore ZDK kao pružatelje poslovne podrške u oblasti digitalizacije sa fokusom na start-upe i mlade poduzetnike;

• Realizirana je obuka za uposlenike Privredne komore ZDK kao pružatelje poslovne podrške u oblasti digitalizacije sa fokusom na postojeće proizvodno-prerađivačke kompanije.

Također, razmijenjena su iskustva sa entitetskim i kantonalnim privrednim komorama u oblasti digitalizacije, a dogovorena je buduća saradnja u oblasti digitalizacije sa Ministarstvom za privredu ZDK. U saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Zenicu započeta je implementacija projekta „Digitalna transformacija MSP u prerađivačkoj industriji ZDK“.

Ured za digitalizaciju će pružati usluge poslovne podrške u oblasti digitalizacije sa fokusom na start-upe, mlade poduzetnike, kao i proizvodno-prerađivačke kompanije. Usluge poslovne podrške koje će pružati ovaj Ured su:

• Pojedinačno i grupno savjetovanje iz oblasti digitalizacije za kompanije članice, kao i za kompanije koje nisu članice Privredne komore ZDK;

• Održavanje edukativnih radionica iz oblasti digitalizacije za kompanije članice, kao i za kompanije koje nisu članice Privredne komore ZDK;

• Kreiranje i održavanje digitalnih baza podataka, shodno ovlaštenjima Privredne komore ZDK;

• Zajedničko apliciranje i implementacija projekata iz oblasti digitalizacije, finansiranih od strane domaćih i stranih donatora, a posebno iz EU fondova.

Implementacija projekta „Izgradnja i unapređenje kompetencija osoblja Privredne komore ZDK za pružanje poslovne podrške u oblasti digitalizacije start-upa, mladim poduzetnicima i proizvodno-prerađivačkim kompanijama“, odvijala se u okviru šireg projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”, EGG2 kojeg uz podršku Vlade Kraljevine Norveške provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, zajedno sa Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta (FMRPO).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno