Kultura

Video: pretpremijera filma Smrt u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: pretpremijera filma Smrt u Sarajevu – U Dvorani 1 multipleksa Ekran je održana zenička premijera filma Danisa Tanovića „Smrt u Sarajevu“ koji je osvojio specijalnu nagradu žirija Srebrni medvjed na ovogodišnjem Berlinaleu.

Noć prije sarajevske premijere, na zeničkoj pretpremijeri publici u Zenici publici se predstavio dio autorske ekipe i protagonisti filma Faketa Salihbegović Avdagić i Mugdim Avdagić.

Cjelokupna radnja filma “Smrt u Sarajevu” se dešava u jednom sarajevskom hotelu. Radnici hotela u kojem se održava ceremonija obilježavanja 100. godišnjice atentata u Sarajevu za vrijeme najposjećenije noći odlučuju stupiti u štrajk zbog neisplaćenih plata.

“Smrt u Sarajevu” bavi se problemom današnje Bosne i Hercegovine u kojoj su zastupljeni različiti pogledi na historijska dešavanja poput atentata na austrougarskog prestolonasljednika 1914. godine.

Uloge tumače:  Snežana Marković Vidović, Izudin Bajrović, Vedrana Seksan, Muhamed Hadžović, Mugdim Avdagić,  Faketa Salihbegović Avdagić, Edin Avdagić Koja, Jacques Weber, Aleksandar Seksan i drugi.

smrtusarajevu-pretpremijera2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno