Kultura

Predstava Mirjane Karanović 5. festivalskog dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstava Mirjane Karanović petog festivalskog dana – U utorak, 10. maja sa početkom u 12 sati na Maloj sceni BNP-a ”Žarko Mijatović”, upriličena je promocija Festivala srednjoškolskog stvaralaštva ”JuventaFest”.

Ove godine će biti održan četvrti po redu Festival ”JuventaFest” i na Festival su se prijavili učesnici iz više zemalja, te se uskoro očekuje objava selekcije. Promotori su bili Jasna Diklić, direktorica Festivala, Asja Krsmanović, selektor Festivala, Ishak Jalimam, producent, a moderator je bio Mirza Okić.

U 19 sati isti dan je upriličena predstavljanje knjiga ”Drame i kolumne” Branka Čučaka, ”Drama i pozornica u Banjoj Luci” Branka Brđanina, te predstavljanje časopisa ”Agon” za pozorište i vizuelne komunikacije. Promotori su bili Ljiljana Čekić, Luka Kecman i Branko Brdžanin, a moderator je bio Nedžad Fejzić.

U okviru takmičarskom programa, petog dana Festivala bh. drame, odigrana je predstava Tanje Šljivar, a u režiji Mirjane Karanović. Predstava je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i u saradnji sa Kamernim teatrom 55 Sarajevo. U predstavi igraju Mirjana Karanović i Enes Salković.

Poslije predstave je održan okrugli sto na kojem su učešće uzeli glumci, a moderator je bio Mladen Bičanić. Mirjana Karanović je istakla kako je ponosna na ovaj projekat, te kako je pristup koji je prikazan u predstavi zapravo njeno viđenje kako bi potorište trebalo izgledati. Sljedeće izvođenje ove predstave bit će u okviru takmičarskog programa Sterijinog pozorja.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno