Nogomet

VIDEO: Press u NK Čelik pred utakmicu sa ekipom Mladost DK, agresivnom igrom do pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press u NK Čelik pred utakmicu sa ekipom Mladost  DK, agresivnom igrom do pobjede Subota: NK Čelik – FK Mladost DK u 15 sati. U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press  je utakmica 22. kola (zadnje kolo zajedničke lige 12) prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Mladost iz Doboja kod Kaknja. Ova utakmica na programu je u subotu u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Prisutnim novinarima obratili su se Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba Čelika, Aldin Šišić, prvotimac Čelika, te Tarik Ajanović, generalni sekretar kluba. Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba NK “Čelik”, kaže da je pred Čelikom imperativ pobjede, te kako će sve učiniti, što je u njihovoj moći, kako bi došli do tri boda:

– Utakmica je veoma bitna kao i svaka druga, koje će biti do kraja sezone. Igramo protiv jednog jakog protivnika, koji je svoju snagu dokazao plasmanom u polufinale Kupa BiH. Mi moramo tražiti pobjedu u ovoj veoma zahtjevnoj utakmici. Dobro smo radili u proteklom periodu i nadamo se povoljnom ishodu.

Ekipu Mladosti predvodi Musemić, a oni jako dobro igraju na kontre i polukontre i opčenito prema naprijed. Ovo biti veoma bitna utakmica u ovom dijelu prvenstva za Čelik-, kazao je, pored ostalog, Jusufbegović.

Rečeno nam je da za Čelik neće nastupiti Bojan Regoje zbog kartona, Danijal Brković se još oporavlja od povrede, a upitan je i nastup Fenana Salčinovića, koji ima manju povredu iz utakmice protiv Krupe na Vrbasu. Fenan je imao propuštena 2-3 treninga, ali se u Čeliku nadaju da se on biti u dispoziciji za ovu utakmicu. Povratkom u ekipu Karića i Joce Stokića, koji je stakao pravo nastupa, Čelik će popravti igru prema naprijed i lakše dolaziti do gola protivnika.

Aldin Šišić, prvotimac Čelika, nastupao je za Mladost više od dvije godine i igrao je kod Musemića. Ističe da dobro poznaje ekipu Mladosti, koja igra dobro prema naprijed i da Čelik treba pokazati veću želju u igri naprijed i preuzeti više rizika u igri za dobar rezultat:

-Moramo biti svjesni značaja tri boda iz ove utakmice. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu i tri boda, da se približimo ekipi Metalleghea, koji, po mom mišljenju, nema šta tražiti u Mostaru protiv Zrinjskog-, zaključuje Šišić.

U sklopu press konferencije prisutnim se obratila i dr. Elma Kuduzović iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, o čemu više govorimo NA OVOM LINKU. :

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Mladost DK na rasporedu je u subotu 18.marta 2017.godine u 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tekst i foto Imamović

POGLEDAJTE VIDEO OBRAĆANJA TRENERA I IGRAČA NK ČELIK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno