Nogomet

VIDEO: Preporod zeničkog Čelika – POGLEDAJTE ko su to novi igrači koji su stigli u Zenicu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Preporod zeničkog Čelika – POGLEDAJTE ko su to novi igrači koji su stigli u Zenicu? – Fudbaleri zeničkog Čelika danas su otputovali na pripreme u Antaliju, a nakon što je u klub zvanično ušao tursko-katarski investitor, počele su zvanično i ruže da cvatu.

Fudbaleri zeničkog Čelika danas su otputovali na pripreme u Antaliju, a nakon što je u klub zvanično ušao tursko-katarski investitor, počele su zvanično i ruže da cvatu.

Godinama su fudbaleri Čelika muku mučili sa kvalitetnim pripremama, od niželigaša su pravili sparing protivnike koji nisu bili kvalitetna provjera. Ljetos se sa pripremama kasnilo nekoliko sedmica, potpuno nova ekipa je počela sezonu, te je propast Čelika bila na samoj ivici.

Piše: Ahmed Pašalić/N24h.ba

Nakon što je u klub donesena značajna finansijska injekcija, podržani od gradskog vijeća, fudbaleri Čelika su nakon dugo vremena ponovo na kvalitetnim pripremama.

U nekoliko dana je doveden novi stručni štab, te mnoštvo novih igrača, koje vam 24h.ba u nastavku predstavljaju.

Nemanja Anđušić – vrijednost 300.000 eura, posudba iz FK Sarajevo.
Prirodna pozicija: desni srednji vezni
Broj godina: 22

Karijeru započeo u Leotaru iz Trebinja, iz juniora FK Sarajeva prekomandovan u prvi tim, nakon čega je posuđen Travniku. Nakon povratka sa posudbe u Olimpiku provodi samo pola godine, nakon čega se vraća u Sarajevo, u kojem je proveo zadnjih 18 mjeseci karijere.

Jurina Marin – vrijednost 150.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: krilni napadač
Broj godina: 24

Bivši omladinac Hajduka od 1.1.2018. godine je slobodan igrač, nakon što je nosio dres Krškog u Sloveniji. U karijeri je nastupao za Hajduk, Zadar, Zrinjski, Čapljinu, Ankaran i Krško.

Enes Akgün – vrijednost 45.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: krilni napadač
Broj godina: 22

Enes je potpuno nepoznato ime za BHT Premijer ligu, a rođen je u Francuskoj, pa ima dvojno državljanstvo. Polivalentan je napadač, preferira lijevu stranu terena, a do sada je u karijeri nosio dresove Adiyamanspora, Gebzespora, Shkupija, Eskisehirspora i Etiesguta.

Dawa Tchakounte Aurelio – slobodan igrač
Pozicija: štoper
Broj godina: 21

Kamerunski U23 reprezentativac bivši je omladinac Nice, Rennesa, te fudbaler Avranchesa i Monaka. U kneževini je nastupao za B ekipu.

Toni Livančić – vrijednost 150.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: centralni vezni
Broj godina: 23

Dobro poznato lice zeničkih ulica, Toni Livančić je karijeru započeo u omladinskim ekipama Viteza, odakle je nakon pet godina karijere krenuo u Hrvatsku. U Rudešu se nije naigrao, te nakon samo pola godina i tek dva nastupa u HNL-u, vratio se u BiH.

Ognjen Đelmić – vrijednost 300.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: desni vezni
Broj godina: 29

Pravi Robijaši znaju da je Ognjen rođen u Zenici, a karijeru je započeo u Radu. Nastupao je za Laktaše, Drinu, Zvijezdu iz Gradačca, Olimpik, Borac, Spartak, nakon čega 2015. godine dolazi u Čelik. Iz Čelika za nepoznatu sumu novca prelazi u Željezničar, odakle pravi transfer u Debrecen, te Vojvodinu, iz koje se vraća kao slobodan igrač da pomogne Čeliku u opstanku.

Yusuf Cihat Celik – vrijednost 175.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: defanzivni vezni
Broj godina: 21

Mladi Yusuf se već može pohvaliti utakmicama najvišeg nivoa. Ima dvojno državljanstvo (Turske i Holandije), a nastupao je u NEC Nijmegenu, odakle je napravio transfer za Oss. Gaziantep je otkupio njegov ugovor početkom 2017. godine, da bi sada vezama investitora stigao na Bilino Polje.

Stevo Nikolić – vrijednost 300.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: napadač
Broj godina: 33

Stevo Nikolić rođen je u Bosanskom Šamcu, a karijeru je započeo u FK Obilić, odakle je stigao u tada zahuktalu Modriču. Sjajne igre u Modriči podigle su mu cijenu, te je prodat u Otelul Galati u kojem provodi dvije godine, nakon čega se vraća u Borac iz Banja Luke. Ponovo je Nikolić pokazao da je Premijer liga njegovo takmičenje, pa je obezbjedio transfer u Debrecen, odakle nakon godinu dana prelazi u Spartak na posudbu. Konačno se 2014. godine vraća u Zrinjski, u kojem je nastupao 2,5 godine i napravio transfer u Željezničar. U Sarajevu nikada nije dobio pravu priliku, te sada donosi sigurnost u napad Čelika. U karijeri je odigrao službeno odigrao 6950 minuta u Premijer ligi BiH (105 utakmica) i postigao 38 golova. Debitovao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u susretu protiv Japana, kada nas je kao selektor vodio Meho Kodro. U drugom nastupu za reprezentaciju, nakon velikih skandala u N/FSBiH, u Zenici na Bilinom Polju Nikolić postiže i prvijenac u dresu reprezentacije, u pobjedi 1:0 nad Azerbejdžanom. To je bio i posljednji poziv za Nikolića u reprezentaciji.

Dino Bevab – vrijednost 200.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: lijevi bek
Broj godina: 25

Još jedan sjajan posao napravila je uprava Čelika. Na pripreme ide i Dino Bevab, sjajni lijevi bek koji je u karijeri igrao za Zagreb, Željezničar i Olimpik iz kojeg dolazi u Čelik.

Nedin Tucaković
Pozicija: golman
Broj godina: 22

Slabo poznato ime fudbalskim analitičarima sa ovih prostora je Nedim Tucaković. Školovani golman je iz SAD-a stigao na aerodrom u Sarajevu na dan kada je Čelik otputovao na pripreme u Antaliju. Tucaković je školovan u San Joseu, gdje je zbog sjajnih fizičkih predispozicija stavljen na popis najtalentovanijih igrača u akademiji. Sigurno će njegovo znanje opleminiti i podići konkurenciju na golu Čelika.

Boris Pandža – vrijednost 300.000 eura, slobodan igrač
Pozicija: štoper
Broj godina: 31

Nije potrebno trošiti previše riječi kojima bismo opisali bivšeg reprezentativca BiH. Pandža je u karijeri odigrao 21 utakmicu za seniorsku i 14 utakmica za U21 reprezentaciju BiH.
Hajduk je još 2007. godine za 200.000 eura odveo igrača Širokog Brijega na Poljud. Nakon tri godine u Splitu, za 350.000 eura Pandža prelazi u Mechelen, gdje je odigrao najbolje utakmice u svojoj karijeri. Nakon nekoliko godina u Belgiji, Pandža je imao neuspješan izlet u Gornik u Poljsku, te se u ljeto 2014. godine vratio u Široki Brijeg. Nakon tri i po godine, Čelik i Bilino Polje će biti njegov novi dom.

Na pripreme su otputovali: Matej Marković, Fikret Karajbić, Nedin Tucaković, Duvnjak Armin, Adilović Tarik, Salčinović Fenan, Duraković Anes, Šišić Aldin, Mehić Mahir, Udovičić Stefan, Kadrić Hrustan, Ćemalović Dino, Adilović Hannan, Boris Pandža, Harun Ibraković, Stevo Nikolić, Anđušić Nemanja, Jurina Marin, Akgun Enes, Dino Bevab, Ognjen Đelmić, Toni Livančić, Yusuf Cihat Celik, Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno