Nogomet

Prosinečki: Reprezentaciji BiH se nude igrači iz jakih liga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prosinečki: Reprezentaciji BiH se nude igrači iz jakih liga – Danas je u Zenici predstavljen stručni štab nogometne selekcije BiH na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim.

Stručni štab čine: Gordan Ciprić, Kenan Hasagić, Dragan Spasići Elvir Rahimić.

“Jučer smo počeli sa pripremama za Ameriku. Odradili smo jedan trening. Jedan igrač je napustio kamp jer ima potpis ugovor za inostrani klub i neće ići s nama. Vidjet ćemo danas ko će ići. Otpast će još jedan igrač jer vodimo 18 igrača i 2 golmana. Tamo će nam se pridružiti Medunjanin, Kvržić i Šehić”, kazao je Prosinečki.

Gordan Ciprić je kazao da mu je zadovoljstvo dolazak u reprezentaciju BiH.

“Ambicije su jasne, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo. Mislimo da reprezentacija BiH ima dovoljno kvaliteta da to ostvari.”

Dragan Spasić je istakao da su prvi utisci fenomenalni. “Znamo koji nam je cilj i nadam se ostvarenju tog cilja.”

Elvir Rahimić i Kenan Hasagić nakon igračke karijere ponovo su u reprezentaciji, ali i u drugoj ulozi.

“Velika je stvar biti u reprezentaciji. To je veliko za mene i Kenana i korak naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno uz dobar rad napraviti uspjeh i otići na EP”, poručio je Rahimić.

Kenan Hasagić, bivši golman BiH, je rekao da sa ozbiljnim radom i pristupom se nada odlasku na veliko takmičenje.

Novinarima se potom ponovo obratio Prosinečki koji je odgovarao na pitanja novinara.

Koji je cilj utakmica u Americi jer se većina igrača neće se dugo zadržati u reprezentaciji?

“To si ti rekao. Ne znam to, dok ne vidimo te igrače i ne odigramo te dvije utakmice. Utakmice u Americi će dobro doći jer imamo talentiranu U-21 reprezentaciju i igrače iz Premijer lige BiH koji će dobiti šansu da vidimo imaju li šanse da igraju za reprezentaciju. Amerika dolazi sa ekipom iz lige, Meksiko malo jači. To je super provjera za sve nas”, odgovorio je Prosinečki.

Navodno se reprezentaciji BiH nude igrači iz jakih liga. O kome je riječ?

“Ne bih o imenima, prvo da ih provjerimo i da vidimo jesu li to istinite informacije. Menadžeri zovu… Ima igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH iz jako ozbiljnih liga. Da li je to razlog mog dolaska ili ih prije toga nisu vidjeli, ne znam. Sigurno ćemo ih otići pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli jesu li oni igrači za nas”, odgovorio je Prosinečki.

Prekosutra je žrijeb Lige nacija. Imate li neke želje?

“Sve reprezentacije su veoma atraktivne i vrlo jake. Biće vrlo zanimljivo takmičenje. Kroz Ligu nacije možemo doći do EP, tako da će svaku utakmicu igrati oni najbolji.”

Da li ćete ostati u Zenici tokom pripremnih ciklusa?

“Pripreme će biti ovdje. Koliko god neko pitao da je monotonija, mi smo se došli pripremati. Pripreme su u našem kampu. Imamo sve uvjete što nam treba. Imamo mir koji je bitan, imamo uslove za rad. Svaki sedam dana profesionalac može izdržati bez ikakvih problema”, kazao je Prosinečki.

Prosinečki je kazao da će nakon žrijeba Lige nacija razmišljati o prijateljskim mečevima i protivnicima.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno