fbpx
Zabava

VIDEO: Predstavljena četiri spota sa CD-a dječijih ilahija “Pčelica”

VIDEO: Predstavljena četiri spota sa CD-a dječijih ilahija “Pčelica” – Predstavljen je CD dječijih ilahija pod nazivom “Pčelica“. Već su četiri videa objavljena na youtube kanalu Dječije ilahije . Kako autori navode, ovo je prvi CD dječijih ilahija u BiH, Facebook stranica je https://www.facebook.com/djecije.ilahije/.

Na konferenciji su govorili dr. Emir Džambegović, autor ilahija i Sanel-ef. Hodžić, imam džemata Donja Obodnica. CD dječijih ilahija “Pčelica” sadrži devet ilahija u izvedbi mektebskog hora Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i hora Behram-begove medrese. Članove mektebskog hora Medžlisa Tuzla čine članovi mektebskog hora “Medina” iz džemata Donja Obodica, kao i polaznice drugih tuzlanskih mekteba.

Za snimanje vokala, miks i mastering bio je zadužen Dragan Divjak (Studio MAT Tuzla), a dizajn omota potpisuje Alisa Matar Šučurović. Ilahije su izvele Sara Zubčević (1., 5., 6., 8.,9.), Delila Hasanović (2.,7.), Naida Softić (4.) i Amina Hadžimehmedović (3.).

Na ovom CD-u Emir Džambegović se pojavljuje kao cjelovit autor, a za isti potpisuje produkciju, tekstove, muziku i aranžmane u svom studiju.

Predstavljena su i četiri spota. Glavni snimatelj i režiser prvog spota “Abdest” je najmlađi režiser u BiH Ajas Alispahić – koji je 9. razred. Za preostala tri spota režiju potpisuje autor Džambegović. To su ilahije “Pčelica”, “Priroda” i “Nauči me”.

Tri spota su snimana u obdaništu “Aladin” Tuzla. Autor se posebno zahvalio na kreativnosti i strpljenju koji su pokazale učiteljice Melika Muharemović pri izradi kostima i koreografije za spotove “Pčelica” i “Abdest”, te djeca koja pohađaju sekciju hifza kod vaspitačice Nermine Berbić u spotu “Nauči me”. Kadrovi za sve spotove također su snimani uz članove hora Medina džemata Donja Obodnica i džematu Šabani u toku prethodnog mjeseca ramazana. Autori spotova su se posebno zahvalili na svim učesnicima, a posebno obdaništu Aladin i roditeljima djece koji pohađaju pomenuti mekteb na saburu koji su pokazali.

Izdavanje CD-a su podržali Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, NovoLab – zubotehnički laboratorij, IPI Akademija Tuzla, Stomatološka ordinacija “Novodent”, Apoteka Ibn Sina, Konoba Sezam-Tenis i Herceg d.o.o.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem