Zabava

VIDEO: Abas Hamzi x Amila Heralić sa pjesmom Restriction Kiwi (Against Words) u prvom izdanju serijala koncerata

VIDEO: Abas Hamzi x Amila Heralić sa pjesmom Restriction Kiwi (Against Words) u prvom izdanju serijala koncerata – RadiYo Active Koncert je serijal u kojem mladi bosanskohercegovački umjetnici predstavljaju svoje autorske pjesme u obliku mini koncerta.

U prvom izdanju predstavljen je duo kojeg čine Abas Hamzi i  Amila Heralić, s pjesmom Restriction Kiwi (Against Words). Naime, pjesma Restriction Kiwi (Against Words) govori o tome kako veoma često, čovjeku riječi nisu dovoljne da se izrazi u potpunosti, te kako iz svake možemo izvući drugačija značenja. Ovi stihovi samo su mali djelić poente koju pjesma nosi.

“Every time I try to explain to you I just get so lost in definitions. There’s no way to explain a certain feeling and I would tell you all about, but every time I do… “ „Rana može biti lijepa biološka struktura kad je izvučemo iz konteksta, u suprotnom ona to nije. Sve stvari su lijepe dok ih ne definišemo.“ – izjavio je Abas Hamzi, autor muzike i teksta ove pjesme.

Video za pjesmu Restriction Kiwi snimio je i montirao Dario Kustura koji je idejnim doprinosom upotpunio ovu priču. Video je snimljen u prelijepom ambijentu Art Kvarta u Zenici.

StudiYo Active Zenica pruža priliku mladim ljudima da izraze svoje potencijale, snime svoje autorske pjesme ili video kao što je ovaj, a da zauzvrat od vas traže samo predanost i odgovornost. Ekipa studiYa već uveliko radi na albumu autorskih pjesama izvođača, a planirano je da bude završen ovog ljeta. Pored toga, ovo je prvi u serijalu mini koncerata koji vas očekuju u narednom periodu.

Ukoliko i vi imate svoju autorsku pjesmu koju nikada niste otpjevali u studiYu, producirali ili snimili video za istu, kontaktirajte nas na mail: [email protected].

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem