Zenica

VIDEO: predstavljamo – ​Najsretniji dan u životu Olli Mäkija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: predstavljamo – ​Najsretniji dan u životu Olli Mäkija – Dragi prijatelji, na naše veliko zadovoljstvo predstavljamo vm, u ime distributerske kuće Tropik Film & video, biografsku dramu o čuvenom finskom bokseru, „​​Najsretniji dan u životu Olli Mäkija“ (The Happiest Day in the Life of Olli Mäki), koji u naša kina stiže 27.aprila.

Duhovit, nesretan i neodoljivo šarmantan, uvjerljivi igrani filmski debi redatelja Juha Kuosmanena, „Najsretniji dan u životu Olli Mäkija“, koji je osvojio glavnu nagradu u kategoriji “Izvjestan pogled” na filmskom festivalu u Kanu 2016. godine, inspirisan je istinitom pričom o najuspješnijem finskom bokseru 60-ih godina. Snimljen u crno-bijeloj tehnici, uz izuzetnu pažnju posvećenu detaljima iz tog perioda, film se fokusira na uvodni dio Mäkijevog historijskog meča u Helsinkiju protiv svjetskog šampiona lake kategorije u boksu – Amerikanca Daveya Moorea.

Režija: Juho Kuosmanen
Zemlja: Finska, Švedska, Njemačka
Godina: 2016
Žanr: Biografski, Drama, Romantika
Trajanje: 92’
Jezik: Finski, engleski
Uloge: Oona Airola, Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Olli Rahkonen, Mika Melender
________________________________________
Sinopsis
Biografska drama o čuvenom finskom bokseru, Olliju Mäkiju.
1962. godine, na samom početku karijere, Olli se nenadano nađe u centru medijske pažnje kao prvi Finac koji će se boriti za titulu svjetskog bokserskog prvaka u perolakoj kategoriji. Skroman koliko i talentovan, Olli se teško nosi s ulogom nacionalnog junaka, a stvar nimalo ne olakšava činjenica da se beznadežno zaljubio. Uprkos medijskoj pompi, napornim treninzima i dokumentarnoj ekipi koja ga prati u stopu, Olli se ne zanosi iluzijama, svjestan onoga što niko ne želi izreći na glas, a to je da su šanse za pobjedu gotovo nepostojeće.

Ovaj finski kandidat za Oscara reska je i duhovita kritika medijske mašinerije i zabavne industrije opsjednute spektaklom i pobjedničkim titulama.

Trailer filma pogledajte ​ovdje:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno